Υψηλή χοληστερίνη: Το σημάδι στα νύχια που μπορεί να είναι ανησυχητικό

CC0 / / Αίμα
Αίμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.11.2021
Ακόμα και τα νύχια μπορεί να είναι ένδειξη για την ύπαρξη υψηλής χοληστερίνης, οπότε πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Η υψηλή χοληστερίνη μπορεί να προκαλέσει περίεργα σημάδια που πολλά δεν θα συνδέονταν με αυτήν, αλλά τα νύχια σας μπορεί να «κρύβουν» ένα σύμπτωμα που πρέπει να γνωρίζετε.
Επισημαίνεται ότι η υψηλή χοληστερίνη μπορεί συχνά να μείνει απαρατήρητη, αλλά η αγνόησή της μπορεί να προκαλέσει τρομερές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου κινδύνου για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.
Γρίπη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.11.2021
Κρυολόγημα: Τα τέσσερα λάθη που κάνουμε όλοι και αργούμε να γίνουμε καλά

Το σημάδι στα νύχια που δείχνει υψηλή χοληστερίνη

Η Αμερικανική Ακαδημαϊκή Ένωση Δερματολογίας, την οποία επικαλείται σχετική δημοσίευση της «Express», αναφέρει ότι ορισμένες κηλίδες στο νύχι (γραμμοειδής αιμορραγία) είναι ένα ανησυχητικό σημάδι που προειδοποιεί ότι κινδυνεύετε από καρδιακή νόσο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημαϊκή Ένωση Δερματολογίας, οι κηλίδες στο νύχι (γραμμοειδής αιμορραγία) «είναι σημάδι καρδιακής νόσου, οι άνθρωποι τείνουν να έχουν συμπτώματα, όπως υψηλό πυρετό και αδύναμο ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό».
Αλάτι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Οι διάσημες πιπεριές που τα «καλά» τους μπορούν να γίνουν επικίνδυνα
Πάντως, η γραμμοειδής αιμορραγία σχετίζεται με μικρές κηλίδες αίματος που μπορεί να εμφανιστούν τόσο στα νύχια των ποδιών και των χεριών.
Μάλιστα, αυτές είναι το αποτέλεσμα μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων που καταστρέφονται και «σκάνε», αφήνοντας μικρές κηλίδες αίματος που είναι ορατές μέσα από το νύχι. Ένα άτομο μπορεί να παρατηρήσει μια σκούρα κόκκινη ή καφέ γραμμή κατά μήκος της αυλάκωσης των νυχιών του.
Η γραμμοειδής αιμορραγία μπορεί, επίσης, να είναι σημάδι ενδοκαρδίτιδας, λοίμωξης σε μία από τις βαλβίδες της καρδιάς σας, αλλά και ένδειξη αγγειίτιδας, ενώ δεν υπάρχει συνήθως σωματικός πόνος.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала