https://sputniknews.gr/20211126/zelenski-shedio-praxikopimatos-me-tin-ypostirixi-rosias---kremlino-den-ehoyme-kamia-anameixi-20677591.html
Ζελένσκι: Σχέδιο πραξικοπήματος με την υποστήριξη Ρωσίας - Κρεμλίνο: Δεν έχουμε καμία ανάμειξη
Ζελένσκι: Σχέδιο πραξικοπήματος με την υποστήριξη Ρωσίας - Κρεμλίνο: Δεν έχουμε καμία ανάμειξη
Τι ισχυρίστηκε ο Ουκρανός Πρόεδρος για σχέδιο πραξικοπήματος στη χώρα του. 26.11.2021, Sputnik Ελλάδα
2021-11-26T14:18+0200
2021-11-26T14:18+0200
2021-11-26T14:35+0200
κόσμος
ρωσία
μόσχα
ουκρανία
πραξικόπημα
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e4/0b/09/8820507_0:0:1001:563_1920x0_80_0_0_533eb946548c3d4c57139a498754a26a.jpg
Νέες κατηγορίες προς τη Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, ισχυριζόμενος πως αποκαλύφθηκε σχέδιο πραξικοπήματος στη χώρα που είχε τη στήριξη της ρωσικής πλευράς. Η Μόσχα διέψευσε κατηγορηματικά τα λεγόμενά του. Στο πλαίσιο μαραθώνιας συνέντευξης Τύπου, ο Ζελένσκι είπε σε δημοσιογράφους πως αξιωματούχοι έχουν «λάβει πληροφορίες για πραξικόπημα που θα λάβει χώρα στη χώρα μας στις 1-2 Δεκεμβρίου. Έχουμε ηχητικά όπου εκπρόσωποι της Ρωσίας και ο Ρινάτ Αχμέτοβ (σ.σ. Ουκρανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας) συζητούν σχετικά με το πραξικόπημα» Ο Ουκρανός Πρόεδρος ισχυρίστηκε πως ο Αχμέτοβ, ο οποίος είναι επικριτής της κυβέρνησης, ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο του πλάνου για αλλαγή της άρχουσας τάξης. Υποστήριξε, ωστόσο πως ο ολιγάρχης, που έχει περιουσία ύψους επτά δισεκατομμυρίων, δεν θα συμμετέχει στο πραξικόπημα. «Δεν μπορείς να πολεμάς κατά του λαού σου και του Προέδρου που έχει εκλεχθεί από τους πολίτες της Ουκρανίας» σημείωσε.Διαψεύδει η ΡωσίαΗ πρώτη αντίδραση, από πλευράς Ρωσίας, ήρθε από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα περί ρωσικής εμπλοκής στο υποτιθέμενο σχέδιο πραξικοπήματος.«Η Ρωσία δεν έχει καμία ανάμειξη, κατά οποιονδήποτε τρόπο, σε τέτοια υπόθεση» είπε, ειδικότερα. Ο Ζελένσκι, να σημειωθεί, έχει βρεθεί στο επίκεντρο έντονης κριτικής τους τελευταίους μήνες καθώς έθεσε απαγορευτικά σε μέσα ενημέρωσης που ήταν επικριτικά απέναντι στην κυβέρνηση. Νωρίτερα φέτος, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για εθνική προδοσία.
https://sputniknews.gr/20211126/ektakti-synedriasi-tis-epitropis-ton-eidikon-gia-ti-nea-metallaxi-20675329.html
ρωσία
μόσχα
ουκρανία
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e4/0b/09/8820507_0:0:943:707_1920x0_80_0_0_98b54a729672d4f4f7d8e5e3adabd95c.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
ρωσία, μόσχα, ουκρανία, πραξικόπημα
ρωσία, μόσχα, ουκρανία, πραξικόπημα
Ζελένσκι: Σχέδιο πραξικοπήματος με την υποστήριξη Ρωσίας - Κρεμλίνο: Δεν έχουμε καμία ανάμειξη
14:18 26.11.2021 (Ανανεώθηκε: 14:35 26.11.2021) Τι ισχυρίστηκε ο Ουκρανός Πρόεδρος για σχέδιο πραξικοπήματος στη χώρα του.
Νέες κατηγορίες προς τη Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, ισχυριζόμενος πως αποκαλύφθηκε σχέδιο πραξικοπήματος στη χώρα που είχε τη στήριξη της ρωσικής πλευράς. Η Μόσχα διέψευσε κατηγορηματικά τα λεγόμενά του.
Στο πλαίσιο μαραθώνιας συνέντευξης Τύπου, ο Ζελένσκι είπε σε δημοσιογράφους πως αξιωματούχοι έχουν «λάβει πληροφορίες για πραξικόπημα που θα λάβει χώρα στη χώρα μας στις 1-2 Δεκεμβρίου. Έχουμε ηχητικά όπου εκπρόσωποι της Ρωσίας και ο Ρινάτ Αχμέτοβ (σ.σ. Ουκρανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας) συζητούν σχετικά με το πραξικόπημα»
Ο Ουκρανός Πρόεδρος ισχυρίστηκε πως ο Αχμέτοβ, ο οποίος είναι επικριτής της κυβέρνησης, ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο του πλάνου για αλλαγή της άρχουσας τάξης. Υποστήριξε, ωστόσο πως ο ολιγάρχης, που έχει περιουσία ύψους επτά δισεκατομμυρίων, δεν θα συμμετέχει στο πραξικόπημα.
«Δεν μπορείς να πολεμάς κατά του λαού σου και του Προέδρου που έχει εκλεχθεί από τους πολίτες της Ουκρανίας» σημείωσε.
Διαψεύδει η Ρωσία
Η πρώτη αντίδραση, από πλευράς Ρωσίας, ήρθε από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα περί ρωσικής εμπλοκής στο υποτιθέμενο σχέδιο πραξικοπήματος.
«Η Ρωσία δεν έχει καμία ανάμειξη, κατά οποιονδήποτε τρόπο, σε τέτοια υπόθεση» είπε, ειδικότερα.
Ο Ζελένσκι, να σημειωθεί, έχει βρεθεί στο επίκεντρο έντονης κριτικής τους τελευταίους μήνες καθώς έθεσε απαγορευτικά σε μέσα ενημέρωσης που ήταν επικριτικά απέναντι στην κυβέρνηση.
Νωρίτερα φέτος, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για εθνική προδοσία.