Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Απογραφή 2021: Υπάρχει ενδεχόμενο κυρώσεων στους αρνητές; Τι απαντά ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

© AP Photo / Thanassis StavrakisΚορονοϊός στην Αθήνα
Κορονοϊός στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.11.2021
Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ διαβεβαίωσε πως στην απογραφή δεν πρόκειται κανείς να ερωτηθεί αν είναι εμβολιασμένος και γενικότερα δεν πρόκειται να τεθούν ερωτήσεις που αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Για την απογραφή του πληθυσμού, την παράταση που δόθηκε, τους αρνητές και τις πιθανές κυρώσεις μίλησε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος.
Όπως υποστήριξε, η διαδικασία εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά και η παράταση για την αυτοαπογραφή δόθηκε γιατί υπάρχει μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Ακόμη ένας λόγος για τον οποίο δόθηκε παράταση είναι ότι υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν παραδοθεί οι κωδικοί αυτοαπογραφής κι αυτό οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού καθώς οι διαδικασίες πρόσληψης, αλλά και κατάθεσης δικαιολογητικών είναι χρονοβόρες. Διαβεβαίωσε, όμως, ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν πάρει όλοι τον φάκελο με τον κωδικό απογραφής.
Σε ό,τι αφορά τους αρνητές της απογραφής, ο κ. Θανόπουλος είπε ότι πάντα υπήρχαν τέτοια φαινόμενα ανθρώπων που δεν θέλουν να συνεργαστούν με υπηρεσίες του Δημοσίου, αλλά η αίσθηση του είναι πως το φαινόμενο δεν είναι τόσο γενικευμένο όσο εμφανίζεται.
Για το ενδεχόμενο κυρώσεων σε αρνητές, απάντησε ότι «δεν θέλουμε να περάσουμε σε αυτό το στάδιο». Παρ' όλα αυτά, υπογράμμισε ότι αν και δεν θα υπάρξουν πρόστιμα για όσους δεν θέλουν να απογραφούν, «θα αντιμετωπίσουμε όσους υπονομεύουν τη διαδικασία και παροτρύνουν και άλλους δημοσία να μη συμμετάσχουν στην απογραφή».
Τέλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ διαβεβαίωσε πως στην απογραφή δεν πρόκειται κανείς να ερωτηθεί αν είναι εμβολιασμένος και γενικότερα δεν πρόκειται να τεθούν ερωτήσεις που αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала