https://sputniknews.gr/20211127/karota-kai-ygeia-poioi-prepei-na-ta-apofeygoyn-20598006.html
Καρότα και υγεία: Ποιοι πρέπει να τα αποφεύγουν
Καρότα και υγεία: Ποιοι πρέπει να τα αποφεύγουν
Τα καρότα αντενδείκνυνται σε άτομα με ηπατικές παθήσεις, αφού σε αυτή την περίπτωση ο οργανισμός δεν θα μπορέσει να αφομοιώσει την καροτίνη. 27.11.2021, Sputnik Ελλάδα
2021-11-27T09:39+0200
2021-11-27T09:39+0200
2021-11-27T09:39+0200
διατροφή
υγεία
καρότο
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/119/22/1192203_0:68:1280:788_1920x0_80_0_0_368b3e4a63ff314e6ba457a5bd86aa1d.jpg
Η διατροφολόγος Όλγκα Κοραμπλέβα εξήγησε σε ποιες ασθένειες δεν επιτρέπεται να καταναλώνουμε καρότα. Αυτό το λαχανικό είναι χρήσιμο για ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος, είναι καλό για το δέρμα και συμβάλλει στην απώλεια βάρους.Σύμφωνα όμως με τη διατροφολόγο, τα καρότα αντενδείκνυνται στις ηπατικές παθήσεις, διότι σε αυτή την περίπτωση ο οργανισμός δεν μπορεί να αφομοιώσει την καροτίνη.«Το ίδιο συμβαίνει και στα άτομα που πάσχουν από γαστρικά ή εντερικά έλκη και εντερίτιδα (φλεγμονή των τοιχωμάτων του λεπτού εντέρου)» τόνισε η Όλγκα Κοραμπλέβα.Η ειδικός επισήμανε ότι κατά την αγορά καρότων πρέπει να αποφεύγουμε τα ζαρωμένα και χτυπημένα, τονίζοντας ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή σε κηλίδες και ρωγμές που υποδηλώνουν την κακή τους ποιότητα.
https://sputniknews.gr/20210713/giati-prepei-na-arhiseis-na-tros-karota---ta-apisteyta-ofeli-gia-tin-ygeia-soy-poy-den-ixeres-15289802.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/119/22/1192203_70:0:1211:856_1920x0_80_0_0_7a6f93a7d12a82cc8c657d4e63f680a6.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
διατροφή, υγεία, καρότο
Καρότα και υγεία: Ποιοι πρέπει να τα αποφεύγουν
Τα καρότα αντενδείκνυνται σε άτομα με ηπατικές παθήσεις, αφού σε αυτή την περίπτωση ο οργανισμός δεν θα μπορέσει να αφομοιώσει την καροτίνη.
Η διατροφολόγος Όλγκα Κοραμπλέβα εξήγησε σε ποιες ασθένειες δεν επιτρέπεται να καταναλώνουμε καρότα. Αυτό το λαχανικό είναι χρήσιμο για ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος, είναι καλό για το δέρμα και συμβάλλει στην απώλεια βάρους.
Σύμφωνα όμως με τη διατροφολόγο, τα καρότα αντενδείκνυνται στις ηπατικές παθήσεις, διότι σε αυτή την περίπτωση ο οργανισμός δεν μπορεί να αφομοιώσει την καροτίνη.
«Το ίδιο συμβαίνει και στα άτομα που πάσχουν από γαστρικά ή εντερικά έλκη και εντερίτιδα (φλεγμονή των τοιχωμάτων του λεπτού εντέρου)» τόνισε η Όλγκα Κοραμπλέβα.
Η ειδικός επισήμανε ότι κατά την αγορά καρότων πρέπει να αποφεύγουμε τα ζαρωμένα και χτυπημένα, τονίζοντας ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή σε κηλίδες και ρωγμές που υποδηλώνουν την κακή τους ποιότητα.