Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα - Τι θα γίνει με το κοινωνικό μέρισμα

CC0 / / Φορολογική δήλωση
Φορολογική δήλωση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.11.2021
Όλα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας για συντάξεις, αναδρομικά, επιδόματα και αύξηση του κατώτατου μισθού.
Πέρα από το τριπλό μπόνους σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει δοθεί και διπλή καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που αφορά στους ανθρώπους εκείνους που είναι οι φτωχότεροι μέσα στην κοινωνία, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη.
Ερωτηθείς αν θα λάβουν το επίδομα και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν αυτή την εβδομάδα με νομοθετική πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων, Εργασίας και Οικονομικών. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το επίδομα θα υπολογιστεί με βάση την κύρια σύνταξη κι όχι την επικουρική.
Αναφορικά με τις συντάξεις, σημείωσε ότι θα εκδοθούν πάνω από 200.000 μέχρι το τέλος του έτους.
«Από τον Συνήγορο του Πολίτη προκύπτει ότι το 48% των παραπόνων σε όλο το Δημόσιο αφορά στον ΕΦΚΑ. Και αυτό το αλλάζουμε. Δεσμεύομαι ότι μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022 θα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως το θέμα απονομής συντάξεων. Αυτή τη στιγμή, έχουμε πέσει στις 90.000 εκκρεμείς συντάξεις. Δεν έχουμε το περιθώριο να συνεχιστούν αυτές οι καθυστερήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, θα φέρουμε σύντομα ένα νομοσχέδιο που θα κάνει τον ΕΦΚΑ πιο αποτελεσματικό και πιο κοινωνικό» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ.
Σχετικά με τα αναδρομικά, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι χθες πληρώθηκαν 12.500-13.000 συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν μετά το 2016 και 16.500 ακόμα άτομα θα τα λάβουν μέχρι το τέλος του χρόνου.
«Μένουν κάποιες εκκρεμότητες στο 1/10 των παλαιών συνταξιούχων. Από αυτούς θα έχει κλείσει μέχρι τέλος του έτους και το μισό θα μείνει για αργότερα, καθώς απαιτείται χειρόγραφη διαδικασία. Πάντως, μέχρι το τέλος του έτους το 95% των συνταξιούχων θα έχει καλυφθεί», υπογράμμισε.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αν και ο κ. Χατζηδάκης απέφυγε να αποκαλύψει το ύψος του, δήλωσε ότι παρά τις εισηγήσεις τις Τράπεζας της Ελλάδος και του ΚΕΠΕ, δόθηκε μια συμβολική αύξηση 2% το καλοκαίρι και τώρα δεδομένου ότι η οικονομία έχει μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης, είναι δέσμευση της κυβέρνησης να υπάρξει αντανάκλαση και στις τσέπες των εργαζομένων.
«Θα υπάρξει διαβούλευση και θα αποφασίσουμε που θα διαμορφωθεί. Προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», κατέληξε.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала