Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Τα «έξυπνα» λάθη του κορονοϊού μπορούν να τον κάνουν να αυτοκαταστραφεί και να εξαφανιστεί;

© AP Photo / Cheng MinΕργαστήριο στη Γουχάν
Εργαστήριο στη Γουχάν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.11.2021
Στην Ιαπωνία επιστήμονες είδαν ότι η μετάλλαξη Δέλτα εξαφανίστηκε επειδή αυτοκαταστράφηκε μετά από συγκέντρωση πολλών μεταλλάξεων σε μια μη δομική πρωτεϊνη. Τι λέει η καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Γ. Γκιούλα για τα λάθη που κάνει κατά τη διαδικασία του πολλαπλασιαμού του.
Με την Ευρώπη και την Ελλάδα να «παλεύει» με το νέο σφοδρό κύμα της πανδημίας η είδηση από την Ιαπωνία ότι η μετάλλαξη Δέλτα σχεδόν εξαφανίστηκε, σίγουρα ξαφνιάζει. Στην Ιαπωνία το ποσοστό εμβολιασμού είναι στο 75,7% ενώ οι κάτοικοι τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.
Όμως μια ομάδα ερευνητών παρουσίασε μια θεωρία σύμφωνα με την οποία η μετάλλαξη Δέλτα αυτοκαταστράφηκε!
Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Ιturo Inoue, καθηγητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Γενετικής, η μετάλλαξη Δέλτα στην Ιαπωνία συγκέντρωσε πάρα πολλές μεταλλάξεις στη διόρθωση σφαλμάτων του ιού, τη μη δομική πρωτεΐνη που ονομάζεται nsp14.
Ως αποτέλεσμα, ο ιός αγωνίστηκε να επιδιορθώσει τα σφάλματα εγκαίρως, και οδηγήθηκε τελικώς σε «αυτοκαταστροφή».
Γιατρός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.11.2021
Ελλάδα
Η μετάλλαξη Μποτσουάνας φέρνει πανικό: «Ίσως έχουμε καινούργιο ιό» - Γιατί προκαλεί τόση ανησυχία
Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας του ΑΠΘ, Γεωργία Γκιούλα μιλώντας στο Sputnik για το θέμα ανέφερε ότι πράγματι οι κορονοϊοί κατά τη διαδικασία του πολλαπλασιασμού τους κάνουν πάρα πολλά λάθη.
«Αυτό που κάνουν αυτοί οι ιοί είναι ότι επειδή μπαίνουν στον οργανισμό και πολλαπλασιάζουν τον εαυτό τους πάρα πολλές φορές σε αυτό τον ρυθμό πολλαπλασιασμού αυτοί οι κορονοϊοί κάνουν πάρα πολλά λάθη κι έτσι προκύπτουν και οι μεταλλάξεις. Και στην πολύ μεγάλη αντιγραφή του εαυτού τους πάρα πολλές φορές κάποια αντίγραφα θα βγουν λανθασμένα, κάποια θα πεθάνουν, κάποια θα επιβιώσουν, οπότε κάπου εκεί στρέφεται φαντάζομαι - δεν την έχω διαβάσει- κι αυτή η θεωρία από την Ιαπωνία» είπε.
Θα μπορούσε λοιπόν η ανθρωπότητα να ελπίζει στην αυτοκαταστροφή του ιού εξαιτίας αυτών των λαθών που κάνει κατά τον πολλαπλασιασμό τους εντός του ανθρώπινου οργανισμού;
«Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί ο ιός. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι από τα λάθη που κάνει, κρατά αυτά που τον συμφέρουν για να μπει πιο εύκολα στο κύτταρο μας, να μας μολύνει και να πολλαπλασιαστεί. Τα λάθη αυτά που τον εξουδετερώνουν ουσιαστικά δεν επιβιώνουν οπότε είναι πιο πιθανό να κάνει λάθη που θα τον συμφέρουν και θα κάνει μεταλλάξεις για να μας μολύνει πολύ πιο εύκολα παρά να κάνει λάθη που θα τον εξουδετερώσουν, αλλά κι αυτό είναι ένα σενάριο. Όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι» κατέληξε.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала