Το τρίπτυχο της επιτυχίας: Δεν έδωσε Δώρο Χριστουγέννων στους υπαλλήλους του αλλά έκανε κάτι απίθανο

© Φωτογραφία : SOOC / George VitsarasΧριστούγεννα
Χριστούγεννα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.11.2021
Χρόνο ή χρήμα; Αυτό είναι ένα καλό δίλημμα που μπαίνει όλο και πιο πολύ στην καθημερινότητά μας και οι μάνατζερ σε διάφορες εταιρείες αρχίζουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν.
Ο Hans Schumann, Executive Career και Life Coach με εμπειρία σε νομικά και τις χρηματοοικονομικά ζητήματα 20 χρόνων μίλησε στο Bored Panda ότι όταν πρόκειται για εταιρικά μπόνους, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν παρακινούμαστε όλοι από τα ίδια πράγματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο καλύτερος τρόπος για να παρακινήσει κάποιος το προσωπικό του είναι να μάθει ποιες ανταμοιβές εκτιμά σε ατομική βάση και στη συνέχεια να προσφέρετε εξατομικευμένες προσεγγίσεις.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που δίνει για το πώς άλλαξε την αποδοτικότητα των συναδέλφων του μετά την καραντίνα με μια απλή κίνηση.
Όπως περιέγραψε ο ίδιος στο Reddit κατά τη διάρκεια του lockdown η απόδοση των εργαζομένων, όπως και των εσόδων της εταιρείας εκτοξεύθηκε.
Τότε, αναζητώντας πώς θα επιβραβεύσει τους εργαζόμενους σκέφτηκε κάτι διαφορετικό από ένα γενναίο μπόνους.
Εμβολιασμός με Pfizer στο εμβολιαστικό κέντρο Πειραιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.07.2021
Ελλάδα
Οργή από φαρμακοποιούς για τα "μπόνους" για τον εμβολιασμό: "Δεν μου έδωσε κίνητρο, είναι ξεφτίλα"
Έδωσε τότε τρία σημαντικά «δώρα» ώστε να δώσει κι άλλο «σπρώξιμο» στους συναδέλφους του.
Αρχικά, τους έκανε αύξηση της τάξης του 10% ενώ τους έδωσε ακόμη πέντε ημέρες άδεια, πέραν των 20 νόμιμων ημερών που δικαιούνταν.
Πέραν αυτών, όμως, τους «χάρισε» τη Δευτέρα. Αυτή η βάρβαρη ημέρα της εβδομάδας ήταν όλη δική τους να την περάσουν όπως ήθελαν ενώ μπορούσαν να επιστρέψουν την Τρίτη στη δουλειά.
Αν, ωστόσο, είχαν δουλειά να βγάλουν και τη Δευτέρα, τότε μπορούσαν άνετα να δουλέψουν από το σπίτι.
Η ομάδα του δέχτηκε με χαρά τα μπόνους αυτά ενώ η πορεία της εταιρείας μετά την αλλαγή αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, παρέμεινε ανοδική.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала