Σκορπιός: Το απροσδόκητο όφελος του δηλητηρίου του στην υγεία

© Φωτογραφία : Pixabay/César Augusto Ramírez Ένας σκορπιός (φωτ. αρχείου)
 Ένας σκορπιός (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.11.2021
Έρευνα που διεξήχθη από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού niversidad Nacional Autónoma de México (UNAM), το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών και Διατροφής Salvador Zubirán National Institute και το Πανεπιστήμιο Stanford στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι το δηλητήριο του σκορπιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αντιβιοτικών.
Οι επιστήμονες απομόνωσαν και συνέθεσαν δύο νέα μόρια αντιβιοτικών από ουσίες που υπάρχουν στο δηλητήριο του σκορπιού.
Πρόκειται για δύο βενζοκινόνες, μια κόκκινη και μια μπλε, που πρόκειται για ισχυρά αντιβιοτικά και αντινεοπλαστικά, εναντίον διαφόρων τύπων καρκινικών κυττάρων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από Πανεπιστήμιο του Μεξικού (UNAM), τα αντιβιοτικά μόρια δεν έχουν τη συγκεκριμένη μορφή μέσα στο δηλητήριο του σκορπιού, αλλά όταν έρθουν σε επαφή με το οξυγόνο η χημική τους σύσταση αλλάζει και μόλις απομονωθούν αποκτούν αντιβιοτικές ιδιότητες.
Ένας χρυσός σκορπιός (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.01.2021
Κόσμος
Το δηλητήριο του χρυσού σκορπιού: Το υπερπολύτιμο υγρό που κάνει πάνω από 8 εκατ. το λίτρο - Βίντεο
«Τα νέα μόρια εξήχθησαν από ουσίες στο δηλητήριο του σκορπιού του είδους (Diplocentrus melici), από τη Βερακρούζ» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των συμπερασμάτων.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ένα από τα μόρια είναι τόσο αποτελεσματικό όσο η ισονιαζίδη, το βασικό αντιβιοτικό που συνιστάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για τη θεραπεία της φυματίωσης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο πρότζεκτ προς το παρόν αναμένει την έγκριση της πατέντας στο Μεξικό, τις ΗΠΑ και σε περισσότερες από 20 χώρες στην Ευρώπη, αλλά και στη Νότια Αφρική και την Κίνα.
Δείτε το βίντεο:
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала