Υψηλή χοληστερίνη: Το σημάδι στο πρόσωπο που μπορεί να αποτελεί ένδειξη

CC0 / / Αίμα
Αίμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.11.2021
Ακόμα και στο πρόσωπο μπορεί να «κρύβεται» σημάδι που προειδοποιεί για υψηλή χοληστερίνη, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.
Η υψηλή χοληστερίνη είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα λιπιδίων που κυκλοφορούν στο αίμα. Αυτά τα μόρια εναποτίθενται σταδιακά στα αρτηριακά τοιχώματα, οδηγώντας στον σχηματισμό πλάκας που εμποδίζει το -πλούσιο σε οξυγόνο- αίμα να φτάσει στην καρδιά και στον εγκέφαλο. Σε αυτό το στάδιο, σημάδια μακροχρόνιας «κακής» χοληστερίνης μπορεί να εμφανιστούν σε διάφορα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου.
Ωστόσο, η υψηλή χοληστερίνη μπορεί να διαγνωσθεί δύσκολα στα αρχικά στάδια λόγω έλλειψης συμπτωμάτων. Έτσι, ο τακτικός έλεγχος των επιπέδων με αιματολογικές εξετάσεις προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες ανίχνευσης της πάθησης.
Χυμός δαμάσκηνου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.11.2021
Μακροζωία: Αυτό είναι το κόκκινο ρόφημα που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο και υπέρταση

Ποιο σημάδι στο πρόσωπο μπορεί να είναι ανησυχητικό

Σύμφωνα με τοποθέτηση της Mayo Clinic, την οποία επικαλείται σχετική δημοσίευση της «Express», «αθηροσκλήρωση είναι η συσσώρευση λιπών, χοληστερόλης και άλλων ουσιών μέσα και πάνω στα τοιχώματα των αρτηριών σας, αυτή η συσσώρευση ονομάζεται πλάκα και η πλάκα μπορεί να προκαλέσει στένωση των αρτηριών σας, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος».
Έτσι, λοιπόν, οι εξαιρετικά χαλαροί μύες στο πρόσωπο θα μπορούσαν να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι το αίμα δυσκολεύεται να φτάσει σε εκείνο το σημείο. Μάλιστα, η Mayo Clinic εξηγεί: «Εάν έχετε αθηροσκλήρωση στις αρτηρίες που οδηγούν στον εγκέφαλό σας, μπορεί να έχετε σημεία και συμπτώματα όπως ξαφνικά μουδιάσματα ή αδυναμία στα χέρια ή στο πόδι σας, δυσκολία στην ομιλία ή δυσκολία στην ταχύτητα. [...] Η προσωρινή απώλεια όρασης στο ένα μάτι ή η χαλάρωση των μυών στο πρόσωπό σας μπορεί επίσης να είναι σημάδια».
Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ενδεικτικά όσον αφορά σε σημαντική στένωση των αρτηριών και θα πρέπει να χρησιμεύουν ως προειδοποίηση ότι μπορεί να επίκειται ακόμα και ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.11.2021
Διαβήτης: Ποιο τρόφιμο έχει «ισχυρά αντιοξειδωτικά» και μειώνει το σάκχαρο κατά 35%
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала