Μοναδική άγρια ομορφιά: Κάμερα καταγράφει σπάνιες εικόνες από λεοπαρδάλεις του χιονιού

© RuptlyΜοναδική άγρια ομορφιά: Κάμερα καταγράφει σπάνιες εικόνες από λεοπαρδάλεις του χιονιού
Μοναδική άγρια ομορφιά: Κάμερα καταγράφει σπάνιες εικόνες από λεοπαρδάλεις του χιονιού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.11.2021
Σπάνιες εικόνες καταγράφηκαν από κρυφή κάμερα παγίδα, στο φυσικό καταφύγιο άγριας ζωής Baiboosun, στην περιοχή Ισσύκ-Κουλ στην Κιργιζία
Μία κάμερα παγίδα στο φυσικό καταφύγιο Baiboosun στην Κιργιζία κατέγραψε μοναδικές εικόνες από σπάνιες λεοπαρδάλεις του χιονιού.
Τα πανέμορφα αιλουροειδή φαίνονται να χαλαρώνουν στον ήλιο, να παίζουν ανέμελα και να περιεργάζονται την κάμερα που τις κατέγραφε.
Τουλάχιστον τέσσερις λεοπαρδάλεις του χιονιού πιστεύεται ότι ζουν στο Baiboosun. Το καταφύγιο δημιουργήθηκε το 2019 από ντόπιους και ψαράδες που καταμετρούν και παρακολουθούν τα ζώα και προστατεύεται από τους λαθροθήρες.
«Κατοικίδιες» τίγρεις: Πρώην ακροβάτης δημιουργεί καταφύγιο για βασανισμένα άγρια ζώα στη Σιβηρία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
«Κατοικίδιες» τίγρεις: Πρώην ακροβάτης δημιουργεί καταφύγιο για βασανισμένα άγρια ζώα στη Σιβηρία
Στην προστατευόμενη περιοχή ζουν συνολικά 18 είδη θηλαστικών, 60 είδη πτηνών και υπάρχουν περισσότερα από 500 είδη φυτών.
Οι λεοπαρδάλεις του χιονιού κατατάσσονται στα Κινδυνεύοντα είδη σύμφωνα με την Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της IUCN.
Ο πληθυσμός τους εκτιμάται ότι δεν ξεπερνά τα 7.000 άτομα παγκοσμίως.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала