Πουλί πετάει φλόγες: Παγωμένη γαλοπούλα εκρήγνυται σε κατσαρόλα - Βίντεο

© Φωτογραφία : Facebook/City of Gulfport - Mayor's OfficeΗ στιγμή που παγωμένη γαλοπούλα αρπάζει φωτιά σε κατσαρόλα με καυτό λάδι
Η στιγμή που παγωμένη γαλοπούλα αρπάζει φωτιά σε κατσαρόλα με καυτό λάδι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.11.2021
Πυροσβέστες έδειξαν πόσο εύκολα μια κατεψυγμένη γαλοπούλα γίνεται παρανάλωμα, ενόψει του γιορτινού τραπεζιού για τη Μέρα των Ευχαριστιών.
Η πυροσβεστική υπηρεσία του Γκάλφπορτ στο Μισισίπι των Ηνωμένων Πολιτειών ανέβασε στα social media ένα βίντεο, προειδοποιώντας πώς μια γαλοπούλα μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία.
Στο βίντεο που ανέβασαν οι πυροσβέστες στο Facebook κι έγινε αμέσως viral, ένα άντρας της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας φαίνεται να κρατά ένα μακρύ κοντάρι και να τοποθετεί μια κατεψυγμένη γαλοπούλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καυτό λάδι.
Λίγες μόλις στιγμές αφού το παγωμένο πουλί μπαίνει στο λάδι, η κατσαρόλα αρπάζει φωτιά, με τις φλόγες να κατακλύζουν το σκεύος.
«Σήμερα το πρωί το πυροσβεστικό τμήμα του Γκάλφπορτ πραγματοποίησε μια επίδειξη κατάσβεσης φωτιάς με μια πολύ συνηθισμένη σκηνή αυτή τη γιορτινή περίοδο, το τηγάνισμα της γαλοπούλας. Ορίστε μερικές συμβουλές για τις γιορτές: Ξεπαγώστε εντελώς τη γαλοπούλα προτού τη μαγειρέψετε. Σκουπίστε τη καλά πριν τη μαγειρέψετε. Σιγουρευτείτε ότι μαγειρεύετε στη σωστή θερμοκρασία. Μην τηγανίσετε τη γαλοπούλα σε κλειστό χώρο ή κάτω από ένα δέντρο από πάνω σας. Οι αναφλέξεις είναι πιθανές. Εάν βρεθείτε σε κίνδυνο, καλέστε το 911. Μείνετε ασφαλείς και καλό μαγείρεμα» έγραψαν οι πυροσβέστες στην ανάρτησή τους.
Η σοκαριστική επίδειξη των πυροσβεστών είχε σκοπό να δείξει πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχτεί το τηγάνισμα μιας κατεψυγμένης γαλοπούλας.
Γυναίκα έχει σκιά που μοιάζει με ψητό κοτόπουλο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.11.2021
Η Πιο "Νόστιμη" Γυναίκα του Κόσμου: Ακόμα και η σκιά της μοιάζει ψητό κοτόπουλο - Φωτογραφία
«Βάζουμε μια παγωμένη γαλοπούλα. Αμέσως ο πάγος λιώνει και το νερό θα κάνει το λάδι να αρπάξει φωτιά» εξηγεί ο αρχηγός της τοπικής πυροσβεστικής, Μπίλι Κέλεϊ, για το πώς πήρε φωτιά η κατσαρόλα.
«Οπότε όταν μαγειρεύετε γαλοπούλα, να σιγουρευτείτε πρώτα ότι είναι εντελώς ξεπαγωμένη και να την σκουπίσετε πριν τη βάλετε στην κατσαρόλα» συνέχισε ο αρχηγός της πυροσβεστικής.
«Και να είστε σίγουροι ότι το λάδι είναι στη σωστή θερμοκρασία και όχι πολύ καυτό, γιατί θα πετάξει φλόγες πάνω σας και θα σας χαλάσει τη μέρα» εξήγησε ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος του Γκάλφπορτ.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала