Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εμβολιασμός για παιδιά 5 έως 11 ετών: Πότε αναμένεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα

© AP Photo / Matilde CampodonicoΤο εμβόλιο της Pfizer
Το εμβόλιο της Pfizer - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.11.2021
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέρθηκε στην υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, το οποίο εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Μετά τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.
Η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (στις 25/11), του εμβολίου της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, με το ένα τρίτο της δόσης της Pfizer για τους ενήλικες (10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια), κάνοντας λόγο για αποτελεσματικότητα 90,7%.
«Η παραγωγή αντισωμάτων ήταν συγκρίσιμη με αυτή σε άτομα από 16 έως 25», τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
Όπως έκανε γνωστό ο Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, μετά από επικοινωνία με την εταιρεία Pfizer, η πρώτη παραλαβή αυτών των εμβολίων για τον εμβολιασμό των παιδιών από 5 έως 11 ετών στην Ελλάδα, αναμένεται από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, τα αποτελέσματα των ερευνών σε 2.000 παιδιά που είχαν ελεγχθεί ότι δεν είχαν περάσει κορονοϊό, έδειξαν ότι στα 1.305 που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer, τρία νόσησαν από όσα ήρθαν σε επαφή με τον ιό.
«Από τα 663 που ήταν παιδιά που πήραν εικονικό εμβόλιο, νόσησαν τα 16».
Ταξιδιώτης με μάσκα. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.11.2021
Ελλάδα
Μετάλλαξη Όμικρον: Ο λόγος για τον παγκόσμιο συναγερμό και τα άγνωστα στοιχεία - Η Θεοδωρίδου εξηγεί
«Η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου είναι στο 90,7%. Οι ανεπιθύμητες παρενέργειες ήταν ήπιες και οι συνήθεις και έτσι ο EMA προχώρησε στην έγκρισή του για τις ηλικίες 5 - 11 ετών. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη συμπλήρωση των δεδομένων από χώρες που έχουν ήδη ξεκινήσει, το εμβόλιο θα έρθει και στην χώρα μας μετά από σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την μετάλλαξη Όμικρον, ανέφερε ότι αυτό που πρέπει να γίνει αυτήν τη στιγμή είναι να προχωρήσει η εντατικοποίηση των εμβολιασμών (πρώτης, δεύτερης και τρίτης δόσης) και η τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης της διασποράς του ιού, υπομονή και ψυχραιμία μέχρι να έχουν οι ειδικοί στα χέρια τους, νεότερα και πιο ασφαλή δεδομένα για την παραλλαγή.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала