Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Σήμερα η Cyber Monday: Προφορές στις διαδικτυακές αγορές - Τι πρέπει να προσέξετε

CC0 / / Ηλεκτρονικό εμπόριο
Ηλεκτρονικό εμπόριο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.11.2021
Βρείτε μας
Η Cyber Monday θεσπίστηκε τη Δευτέρα μετά την Black Friday, με τους καταναλωτές να έχουν την ευκαιρία να βρουν μέσω διαδικτύου προϊόντα σε χαμηλές τιμές.
«Γιορτάζεται» σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, η Cyber Monday η οποία όπως κάθε χρόνο έρχεται τρεις μέρες μετά την Black Friday.
H Cyber Monday αφορά σε προσφορές και εκπτώσεις για αγορές αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.
Η πρώτη φορά που τιμήθηκε η ημέρα αυτή για τις ψηφιακές αγορές ήταν το 2005.
Σε συνέχεια από τη Black Friday, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων συνεχίζουν τις προσφορές. Μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες τους για να βρείτε προϊόντα σε χαμηλές τιμές.

Συμβουλές για τους καταναλωτές για την Cyber Monday

Καλό θα ήταν, βέβαια, όπως και με την Black Friday, να χρησιμοποιήσετε εργαλεία σύγκρισης τιμών -τα οποία υπάρχουν σε πληθώρα στο διαδίκτυο- προτού πραγματοποιήσετε κάποια αγορά.
Καθώς είναι συχνό το φαινόμενο να υπάρχουν προσφορές «φούσκες» κατά τις ημέρες αυτές, ο «Συνήγορος του Καταναλωτή» και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας συστήνουν στους καταναλωτές τα ακόλουθα:
1. Να προσέχουν κατά την ηλεκτρονική εγγραφή τους σε ενημερωτικά δελτία προσφορών (newsletters), ειδικά με τις προσωπικές πληροφορίες που δίνουν. Τα newsletters αυτά αποτελούν στην ουσία μορφή ηλεκτρονικού μάρκετινγκ και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους προμηθευτές για τη δημιουργία προσωποποιημένων προφίλ πελατών και για τη διενέργεια εξατομικευμένων προωθητικών ενεργειών που τους ακολουθούν παντού κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.
2. Να διαχωρίζουν τις αληθινές από τις εικονικές προσφορές, κάνοντας δική τους έρευνα αγοράς αρκετό διάστημα πριν για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν, σε συνδυασμό και με τη χρήση ειδικών εργαλείων που διατίθενται από ηλεκτρονικές πλατφόρμες σύγκρισης προϊόντων και πραγματοποίησης αγορών, τα οποία αναπαριστούν τη διαχρονική διακύμανση των τιμών.
Χριστουγεννιάτικες αγορές - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Ελλάδα
Χριστούγεννα 2021: Ανακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο καταστημάτων – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά
3. Όταν παραγγέλνουν κάτι, εκτός από την τιμή, να κοιτούν πληροφορίες που σχετίζονται με την ταχύτητα παράδοσης των προϊόντων τους. Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη σημασία έχει η διαθεσιμότητα και ο αναμενόμενος χρόνος αποστολής των προϊόντων μέσω των ταχυδρομικών παρόχων. Στόχος είναι οι καταναλωτές να μη βιώνουν αργότερα δυσαρέσκεια και απογοήτευση από τυχόν υπερβολικούς ή/και απροσδιόριστους χρόνους αναμονής.
4. Να αποφεύγουν την αγορά προϊόντων, ακόμα κι αν πωλούνται σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, από ηλεκτρονικά καταστήματα που διαθέτουν αμφίβολης νομιμότητας ιστοσελίδες (πχ. δεν περιλαμβάνουν πλήρη στοιχεία έδρας και επικοινωνίας, περιέχουν "νεκρές" συνδέσεις [links] ή συνδέσεις σε όρους χρήσης ή πολιτικής προστασίας απορρήτου με ασυνάρτητο παρεχόμενο, διοχετεύουν την επικοινωνία με τους καταναλωτές αποκλειστικά μέσω social media εφαρμογών, όπως viber, messenger, κ.λπ.).
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала