Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κατηγορίες της Τουρκίας κατά της Ελλάδας: «Κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική»

© Φωτογραφία : Υπουργείο ΆμυναςΟι ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο
Οι ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.11.2021
Η Άγκυρα, μέσω της εκπροσώπου του υπουργείο Άμυνας, κατηγορεί τη χώρα μας για «κλιμάκωση της έντασης» και «επιθετική ρητορική», κάνοντας λόγο για «προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες».
Ανεβάζει την ένταση η Άγκυρα απέναντι στην χώρα μας, καθώς μέσω της εκπροσώπου του Υπουργείου Άμυνας Πινάρ Καρά, κατηγορεί την Ελλάδα για «προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες», ενώ κάνει λόγο για «κλιμάκωση της έντασης» από την πλευρά της Αθήνας, στην οποία καταλογίζει και «επιθετική ρητορική».
Η εκπρόσωπος δηλώνει πως η Ελλάδα από την αρχή του 2021 παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών με θαλάσσια, εναέρια και στρατιωτικά μέσα.
«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ''ΤΔΒΚ'', στην Κύπρο, θα συνεχίσουν να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες» ανέφερε χαρακτηριστικά η Καρά, σε απόσπασμα των δηλώσεών της.

«Προκλητική ενέργεια ο εξοπλισμός της Ελλάδας»

Συνεχίζοντας, τόνισε πως η χώρα μας δημιουργεί μια πλασματική εντύπωση και υπό τη δικαιολογία της απειλής και της αποτροπής στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβάνει πολλές ασκήσεις, ενώ χαρακτήρισε «προκλητική ενέργεια» ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται.
Επίσης, η Καρά κατηγορεί την Ελλάδα για κακομεταχείριση και απάνθρωπες ενέργειες εναντίον των προσφύγων.
«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση όλων των προβλημάτων στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου και σχέσεις καλής γειτονίας» αναφέρει η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και προσθέτει:

«Παρ' όλες τις προσπάθειες και προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες. Παρ' όλες τις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνομιλία, συνεχίζει τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας».

Καταλήγοντας, η Άγκυρα καλεί την Αθήνα «να σταματήσει την παράνομη στάση της και αντί να μεταθέτει σε τρίτους τα προβλήματά της, να έρθει σε διάλογο με την Τουρκία».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала