Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μετάλλαξη Όμικρον: «Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech πιθανώς προστατεύει από σοβαρή νόσηση»

© AP Photo / Matilde CampodonicoΤο εμβόλιο της Pfizer
Το εμβόλιο της Pfizer - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.11.2021
Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech πιθανώς προστατεύει από σοβαρή νόσηση λόγω της Όμικρον, λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech. Όσα δήλωσε σήμερα, την ώρα που η νέα παραλλαγή ανησυχεί.
Το εμβόλιο της BioNTech και της Pfizer πιθανότατα θα προσφέρει ισχυρή προστασία έναντι οποιασδήποτε σοβαρής νόσησης από τη νέα παραλλαγή του ιού «Όμικρον», δήλωσε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, Ουγούρ Σαχίν.
Ο Σαχίν τόνισε τα παραπάνω μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, την ώρα που η εταιρεία βιοτεχνολογίας εργάζεται πάνω σε μία, προσαρμοσμένη στην Όμικρον, «εκδοχή» του εμβολίου.
Επί του παρόντος πραγματοποιούνται εργαστηριακές δοκιμές –οι οποίες θα διαρκέσουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες– και γίνονται αναλύσεις στο αίμα ατόμων που είχαν δύο ή τρεις δόσεις του εμβολίου της BioNTech, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα αντισώματα που βρέθηκαν σε αυτό το αίμα αδρανοποιούν την Όμικρον.
Επίσης, ο Σαχίν είπε πως αναμένει ότι τα αποτελέσματα θα δείξουν κάποια απώλεια της αποτελεσματικότητας του εμβολίου έναντι της ήπιας και μέτριας νόσου λόγω της Όμικρον, αλλά ο βαθμός αυτής της απώλειας είναι δύσκολο να προβλεφθεί.
Μετάλλαξη Όμικρον - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.11.2021
Μετάλλαξη Όμικρον: Η «ακτινογραφία» της νέας παραλλαγής του κορονοϊού
Νωρίτερα σήμερα, ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ανέφερε ότι η φαρμακοβιομηχανία μπορεί να παράγει μία παραλλαγμένη έκδοση των εμβολίων της για τον κορονοϊό, ώστε να αντιμετωπιστεί η μετάλλαξη Όμικρον, «εντός περίπου 100 ημερών».
Επίσης, υπογράμμισε πως εφόσον δοθεί η έγκριση, «η αντιική μας θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της σοβαρότητας της ασθένειας και τώρα περιμένουμε πως μπορούμε να στείλουμε 80 εκατομμύρια τέτοιες θεραπείες, παραπάνω από την αρχική μας εκτίμηση για τα 50 εκατομμύρια. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την επιστήμη στον διαρκή μας αγώνα».
Εμβόλιο Pfizer - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.11.2021
Κόσμος
Εμβόλιο Pfizer για μετάλλαξη Όμικρον: «Σε 100 ημέρες έτοιμη παραλλαγμένη έκδοση» δηλώνει ο Μπουρλά
Ωστόσο, επισήμανε ότι η «καλύτερη προστασία απέναντι στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και οποιασδήποτε νέας παραλλαγής που μπορεί να εμφανιστεί, είναι ο πλήρης εμβολιασμός και ο εμβολιασμός με την ενισχυτική δόση όπως συστήνεται».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала