Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μητσοτάκης: Απαραίτητη η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας - Χρειαζόμαστε περισσότερα κονδύλια

© ΦωτογραφίαΚυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.11.2021
Βρείτε μας
Η πράσινη ανάπτυξη και η επαναπροσαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τέθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως βασικοί άξονες σε διαδικτυακή συζήτηση για την κλιματική αλλαγή.
Την ανάγκη για περισσότερους πόρους και αναθεώρηση των στόχων του Συμφώνου Σταθερότητας, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Climate change: An existential Crisis».
Η πράσινη ανάπτυξη και η επαναπροσαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν τους βασικούς πυλώνες, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.
«Θα χρειαστούμε περισσότερα κονδύλια» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης και σημείωσε πως η «πράσινη» ατζέντα αναμένεται να κυριαρχήσει για όλον τον επόμενο χρόνο σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Όσων αφορά στην ελληνική πραγματικότητα επισήμανε πως τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση του ανακοίνωσε την απόφασή της να τερματίσει τη λειτουργία όλων των λιγνιτικών μονάδων το αργότερο έως το 2028 και δεσμεύτηκε για τη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 80% έως το 2040.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ντάουνιγκ Στριτ στο Λονδίνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.11.2021
Σε Κοζάνη και Ιωάννινα ο Μητσοτάκης - Σύσκεψη για την απολιγνιτοποίηση

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης , οι ΑΠΕ και το φυσικό αέριο

Αναφέρθηκε, επίσης, στο ποσό των 32 δισ. ευρώ, που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης τα επόμενα πέντε χρόνια. Τόνισε πως σημαντικό κομμάτι από τα 19 δισ. των επιχορηγήσεων θα κατευθυνθεί στην «πράσινη» μετάβαση και συμπλήρωσε ότι θα αποβεί σημαντική και η μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων.

«Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες μας ότι οι ΑΠΕ είναι αυτή τη στιγμή η φθηνότερη πηγή ενέργειας, καθώς και ότι η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου δεν αποτελεί επιχείρημα πως πρέπει να συνεχίσουμε με τον άνθρακα» εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Επέμεινε πως οι πολιτικές της «πράσινης» μετάβασης θα πρέπει να έχουν έναν θετικό αντίκτυπο σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, καθώς και άμεσα αποτελέσματα ώστε να συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο μνημόνιο κατανόησης Ελλάδας και Αιγύπτου, κάνοντας λόγο για ανάγκη διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου των κρατών μελών της Ε.Ε.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη γεωπολιτική σημασία στα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ε.Ε. οφείλει να επιδείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περιοχή όχι ως χειρονομία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά επειδή οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι σημαντικές για την ενεργειακή σταθερότητα της Ευρώπης» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала