Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πανελλήνιες 2022: Ξεκινά η υποβολή αίτησης για συμμετοχή - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC / Υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.11.2021
Ξεκινάει η υποβολή Αίτησης-Δήλωσης υποψηφιότητας συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2022. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές για τη διαδικασία.
Aπό την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, θα υποβάλλουν την Αίτηση - Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής οι υποψήφιοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο υποψήφιος μαθητής ή απόφοιτος μπορεί να προμηθευτεί την Αίτηση-Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο είτε από το λύκειό του.
Έπειτα, συμπληρώνει την Αίτηση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο σχολείο του για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας στον σύνδεσμο «Εξετάσεις», αναρτώνται κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).
Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.
Εμβολιαστικό κέντρο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.11.2021
Ελλάδα
Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους 60 κι άνω: Η συνταγματικότητα, οι «αστερίσκοι» και το πολιτικό κόστος
Όσον αφορά στους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, αναμένεται νεότερη εγκύκλιος της υπηρεσίας σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν.
Σημειώνεται πως διευκρινίσεις δίνονται για την ειδική διαδικασία εισαγωγής (το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), για όσους υποψηφίους ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, τα ΤΕΦΑΑ, για τους υποψήφιους για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) και για τους υποψηφίους που εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις).
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι όσοι απόφοιτοι ή εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους προσέρχονται στο λύκειο για να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει να έχουν κατά την είσοδό τους πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (PCR προ 72 ωρών ή rapid test προ 48 ωρών).
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала