Βαρβιτσιώτης: Εγκαινίασε στη Μόσχα έκθεση με ρωσικά κειμήλια της Επανάστασης του 1821

© Φωτογραφία : Twitter/Varvitsiotis MiltiadisΟ Βαρβιτσιώτης εγκαινίασε στη Μόσχα έκθεση με ρωσικά κειμήλια της Επανάστασης του 1821
Ο Βαρβιτσιώτης εγκαινίασε στη Μόσχα έκθεση με ρωσικά κειμήλια της Επανάστασης του 1821 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.11.2021
Ο Βαρβιτσιώτης εγκαινίασε στη Μόσχα έκθεση με ρωσικά κειμήλια της Επανάστασης του 1821. «Έμεινα έκπληκτος με τα σπάνια ιστορικά κειμήλια που φιλοξενούνται στη "Γαλάζια Αίθουσα"».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εγκαινίασε την έκθεση «Η Ελλάδα κατά την περίοδο του Αγώνα για την Ανεξαρτησία 1821-1830 μέσα από ρωσικές πηγές» στη Ρωσική Κρατική Βιβλιοθήκη της Μόσχας.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, έμεινε έκπληκτος «με τα σπάνια ιστορικά κειμήλια που φιλοξενούνται στη "Γαλάζια Αίθουσα", μέσα από τα οποία είδα το πάθος των Ρώσων εκείνης της εποχής για την Ελληνική Επανάσταση. Για τον Καποδίστρια, την Μπουμπουλίνα. Αλλά και σπάνιες αυτοκρατορικές γκραβούρες με χάρτες της Ελλάδας».
Παράλληλα, τονίζει πως ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ποτέ τη ρωσική συμβολή στον αγώνα για την Ανεξαρτησία.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με Ρώσους φοιτητές που σπουδάζουν σε ελληνόγλωσσα τμήματα Πανεπιστημίων της Μόσχας. Εξέφρασε, μάλιστα, τον θαυμασμό του για το πάθος των σύγχρονων Ρώσων φοιτητών για την ελληνική γλώσσα.
«Είδα όμως και το πάθος των σύγχρονων Ρώσων φοιτητών που σπουδάζουν σε ελληνόγλωσσα τμήματα Πανεπιστημίων της Μόσχας για την ελληνική γλώσσα. Άκουσα νέα παιδιά τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα να μιλάνε τόσο καλά ελληνικά» γράφει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει καταληκτικά: «Όπως τότε έτσι και τώρα μας ενώνουν πολλά».
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας, που διοργανώνουν από κοινού η ελληνική και η ρωσική κυβέρνηση.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала