Υπέρταση: Το ρόφημα που ρίχνει την πίεση μέσα σε λίγες ώρες

CC0 / / Χυμοί φρούτων
Χυμοί φρούτων - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.11.2021
Το ρόφημα που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης μέσα σε λίγες ώρες αποκάλυψαν ειδικοί.
Η τακτική κατανάλωση μύρτιλων καθώς και ροφημάτων απ' αυτά σταθεροποιεί την αρτηριακή πίεση και επιδρά θετικά στην ευεξία, όπως αναφέρει η βρετανική «Express».
Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ διεξήγαγαν ένα πείραμα στο οποίο ορισμένοι από τους συμμετέχοντες κατανάλωναν ροφήματα μύρτιλου κάθε μέρα για έναν μήνα, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν ένα άλλο ρόφημα ως μέτρο σύγκρισης.
Η έρευνα απέδειξε ότι η κατανάλωση ακόμη και 200 ​​γραμμαρίων μύρτιλων την ημέρα βοηθά στη διαστολή της βραχιόνιας αρτηρίας και τη μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης κατά μέσο όρο πέντε χιλιοστών υδραργύρου σε δύο ώρες.
Xάρτινο ποτήρι καφέ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.11.2020
Έρευνα: Τα ζεστά ροφήματα σε χάρτινα ποτήρια είναι επικίνδυνα για την υγεία
Οι επιστήμονες τόνισαν ότι το αποτέλεσμα παρέμεινε σταθερό για έναν μήνα και ήταν παρόμοιο με αυτό που επιτυγχάνεται με τη λήψη ειδικών φαρμάκων.
Το αποτέλεσμα αυτό εξηγείται από την υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες στα μύρτιλα, ένα μοναδικό αντιοξειδωτικό που βελτιώνει τη λειτουργία των ενδοθηλιακών κυττάρων στο σώμα. Αυτά με τη σειρά τους είναι απαραίτητα για τη ρύθμιση της ροής του αίματος και της αρτηριακής πίεσης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την καταπολέμηση της υπέρτασης.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала