Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60: Πώς θα εισπράττονται τα πρόστιμα-Οι συνέπειες μη πληρωμής

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOCΚινητή μονάδα εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη
Κινητή μονάδα εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.11.2021
Όσοι πολίτες άνω των 60 ετών δεν εμβολιαστούν για τον κορονοϊό, θα κληθούν να καταβάλλουν μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (30/11) ο πρωθυπουργός. Τι μορφή θα έχει και ποιες οι συνέπειες από την άρνηση πληρωμής.
Οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν θα έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (30/11) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με το Star, που επικαλείται πηγή που ετοιμάζει τη σχετική διάταξη, το πρόστιμο θα είναι σαν αυτό της τροχαίας ή σαν τις οφειλές που βεβαιώνει η εφορία στους πολίτες και εμφανίζεται στο Taxisnet.
Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν το πληρώσει; Τότε, όπως αναφέρει ο σταθμός, θα συμβαίνει ό,τι και με άλλες οφειλές που επιβεβαιώνονται.
Mega εμβολιαστικό κέντρο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.11.2021
Ελλάδα
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού πρώτης δόσης των άνω των 60 μετά τα νέα μέτρα
Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει η απειλή της προσαύξησης του καταλογισθέντος προστίμου εάν δεν πληρωθεί εγκαίρως, ενώ η φορολογική αρχή θα μπορεί να επιβάλλει όλες τις κυρώσεις σε περίπτωση μη καταβολής της οφειλής.
Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η κατάσχεση από τραπεζικό λογαριασμό και το «πάγωμα» φορολογικής ενημερότητας.

Τα νέα μέτρα

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα επιβάλλεται μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν θα έχουν κλείσει ραντεβού έως τις 16 Ιανουαρίου, καθιστώντας έτσι υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των πληθυσμιακών ομάδων πάνω από τη συγκεκριμένη ηλικία.
Εμβολιαστικό κέντρο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.11.2021
Ελλάδα
Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους 60 κι άνω: Η συνταγματικότητα, οι «αστερίσκοι» και το πολιτικό κόστος
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση, θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι. Διαφορετικά, κάθε μήνα, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο, το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και με νόμο, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση.
Μάλιστα χαρακτήρισε το συγκεκριμένο μέτρο όχι ως «ποινή» αλλά ως «ένα αντίτιμο υγείας, ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής, αλλά πιστεύω ότι είναι και μία πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους. Η απόφασή μου σημαίνει προστασία και όχι τιμωρία».
Επιπλέον, έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση θα χορηγήσει δωρεάν ένα self test σε κάθε ενήλικο από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Το ίδιο θα γίνει και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου «ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στη διάρκεια των γιορτών» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала