Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Παράνομο νεκροταφείο σε σπίτι ιερέα στα Καλύβια: «Δεν δώσαμε άδεια» - Τι απαντά η Μονή Εσφιγμένου

© Φωτογραφία : Star TVΚαλύβια: Φρίκη με παράνομο νεκτροταφείο παιδιών σε σπίτι ιερέα
Καλύβια: Φρίκη με παράνομο νεκτροταφείο παιδιών σε σπίτι ιερέα  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.12.2021
Βρείτε μας
Η Μονή Εσφιγμένου εξέδωσε ανακοίνωση για το παράνομο νεκροταφείο που βρέθηκε σε αυλή σπιτιού ιερέα στα Καλύβια. «Η διοίκηση της Μονής ουδέποτε ερωτήθηκε και ουδέποτε έδωσε εξουσιοδότηση ή άδεια για τη λειτουργία αυτού του χώρου».
Απάντηση για το παράνομο νεκροταφείο σε αυλή σπιτιού ιερέα στα Καλύβια, δίνει σήμερα η Ιερά Μονή Εσφιγμένου.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με καταγγελία που είχε κάνει ο Ταξιάρχης Πιτταράς, κάτοικος της περιοχής και συγγενής του ιερέα μιλώντας στο Star, στον συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο υπάρχει οίκημα στο οποίο κατοικεί ο εν λόγω ιερέας με τη σύζυγο και τα παιδιά του.
Δίπλα βρίσκεται ένας ναός που είναι αμφίβολο αν λειτουργεί νόμιμα, μία δεύτερη εκκλησία που δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχουν δύο παράνομα κοιμητήρια. Στο ένα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος, γίνονται ταφές ενηλίκων και στο δεύτερο ταφές βρεφών και παιδιών.
Τώρα, η Ιερά Μονή Εσφιγμένου αναφέρει πως έλαβε γνώση για το νεκροταφείο «με έκπληξη» και «συμμερίζεται το κοινό αίσθημα για τις παρανομίες και τα ηθικά ερωτήματα που προκύπτουν από την διαπιστούμενη κατάσταση».
Καλύβια: Φρίκη με παράνομο νεκτροταφείο παιδιών σε σπίτι ιερέα  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Ελλάδα
Καλύβια: Φρίκη με νεκροταφείο παιδιών και ενηλίκων σε αυλή σπιτιού - Τι απαντά ο ιερέας
Αναφορικά με τον ιερέα «που εμπλέκεται σε αυτή την κατάσταση» και «ισχυρίζεται άλλοτε πως ο χώρος είναι το σπίτι του και άλλοτε πως ο χώρος είναι μετόχι της Μονής μας», η Ιερά Μονή τονίζει πως ο ιερέας «που λειτουργεί το παράνομο νεκροταφείο δεν ανήκει στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά είναι εξαρτημένος από το θρησκευτικό νομικό πρόσωπο "Εκκλησία ΓΟΧ Ελλάδος"», όπως και οι καταληψίες του κεντρικού κτιρίου της Μονής μας, με τους οποίους σχετίζεται».
«Η διοίκηση της Μονής ουδέποτε ερωτήθηκε και ουδέποτε έδωσε εξουσιοδότηση ή άδεια για τη λειτουργία αυτού του χώρου, πολλώ δε μάλλον στην παρούσα απαράδεκτη μορφή. Γενικώς, χώρο ταφής δικαιούνται από τον νόμο να έχουν τα μοναστήρια και τα μετόχια τους για την ταφή των μοναχών τους και, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κάποιων ευεργετών ή στενών συγγενών. Συνεπώς, η ύπαρξη τάφων βρεφών προφανώς ξεφεύγει από τα πλαίσια αυτά» συμπληρώνεται.
Όπως αναφέρει έπειτα, στην περίπτωση του συγκεκριμένου χώρου η διοίκηση της Μονής αδυνατεί να επέμβει, «καθώς ακόμα διερευνάται εάν αυτός ο χώρος ανήκει ή όχι στη Μονή, ως ιδιοκτησία, λόγω του γνωστού προβλήματος της κατάληψης του κεντρικού κτιρίου της».

«Εάν αποδειχθεί πως το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στη Μονή μας, θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του χώρου» ξεκαθαρίζει μετά.

Στο τέλος, τονίζεται πως η Μονή παρακολουθεί τις εξελίξεις και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала