Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πότε ανοίγουν και πότε κλείνουν οι καλπες - Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

© Φωτογραφία : Facebook/kinimallagisΚίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ)
Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.12.2021
Βρείτε μας
Διευκρινίσεις για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ δίνει η Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, με σκοπό την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, ενώ ο δεύτερος γύρος, αν απαιτηθεί, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου.
Στα εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα οι κάλπες θα είναι ανοικτές από 7:00 έως 19:00.
Σε ό,τι αφορά τον απόδημο Ελληνισμό, με βάση τις διευκρινίσεις που έδωσε η Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), ισχύουν τα εξής:
τα εκλογικά τμήματα της Αυστραλίας από τις 10:00 έως τις 19:00 τοπική ώρα
τα εκλογικά τμήματα της Κύπρου από τις 9:00 έως τις 19:00 τοπική ώρα
τα εκλογικά τμήματα των χωρών της Ε/Ε από τις 9:00 έως τις 17:00 τοπική ώρα
τα εκλογικά τμήματα της Αγγλίας από τις 12:00 έως τις 18:00 τοπική ώρα
τα εκλογικά τμήματα των ΗΠΑ από τις 9:00 έως τις 16:00 τοπική ώρα
και στα εκλογικά τμήματα του Καναδά Μόντρεαλ από τις 9:00 έως τις15:00 και Τορόντο τις 9:00 έως τις14:00τοπική ώρα.
Ντιμπέιτ ΚΙΝΑΛ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.11.2021
Ελλάδα
Η αποτίμηση του debate του ΚΙΝΑΛ:Οι χαμένοι και ανατροπή με τον νικητή - Πώς επηρέασε τον Παπανδρέου
Όπως αναφέρεται, ακόμα, «στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής». Συγκεκριμένα, «δικαίωμα ψήφου με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού έχουν όσοι είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή όσοι εγγραφούν μέλη ή φίλοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας».
«Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου, να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ» αναφέρεται επίσης.
Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου, θα πρέπει απαραίτητα να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα, εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος, να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.
Στο εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα, εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι, θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.
Επισημαίνεται, ακόμα, ότι για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (την 5η Δεκεμβρίου μόνο), το οποίο εισπράττεται από τον Γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής.
«Στο τέλος της διαδικασίας παραλαμβάνεται το συνολικό ποσό από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του αντίστοιχου εκλογικού τμήματος, υπογράφουν το σχετικό έντυπο παράδοσης - παραλαβής και το ποσό αυτό ο πρόεδρος το καταθέτει τη Δευτέρα 6/12 σε τραπεζικό λογαριασμό που θα του γνωστοποιηθεί από τον Γενικό Διευθυντή του Κινήματος Αλλαγής» όπως αναφέρεται.
Αναφορικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό, ισχύουν τα εξής:
1.
Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών στους ανωτέρω θα γίνεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και ο ίδιος θα επιδεικνύει το δικό του στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.
2.
Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά, κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου, θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.
3.
Για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος, κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής Μέλους ή Φίλου από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.12.2021
Ελλάδα
Γιώργος Παπανδρέου: Έχω καλές πιθανότητες να εκλεγώ - Δεν βλέπω να συνεργαζόμαστε με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала