Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Διπλωμάτες ΗΠΑ και ΕΕ τονίζουν την ανάγκη συνεργασίας με την Κίνα όπου είναι δυνατόν - Κοινή Δήλωση

© AP Photo / Andy WongΣημαίες ΗΠΑ - Κίνας.
Σημαίες ΗΠΑ - Κίνας. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.12.2021
Βρείτε μας
Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ε.Ε. έχουν υπογραμμίσει την ανάγκη συνεργασίας με την Κίνα όπου είναι δυνατόν και διαχείρισης του ανταγωνισμού με υπεύθυνο τρόπο, ανέφερε κοινή δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.
Ανώτεροι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επανέλαβαν ότι οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ε.Ε. με την Κίνα είναι πολύπλευρες και τόνισαν τη σημασία της διατήρησης συνεχών και στενών επαφών μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε.
«Στις αντίστοιχες προσεγγίσεις μας καθώς επενδύουμε και αναπτύσσουμε τις οικονομίες μας, συνεργαζόμαστε με την Κίνα όπου είναι δυνατόν και διαχειριζόμαστε υπεύθυνα τον ανταγωνισμό και τη συστημική αντιπαλότητά μας με την Κίνα», ανέφερε η κοινή ανακοίνωση.
Η κοινή δήλωση εκδόθηκε μετά τη δεύτερη συνεδρίαση και του διαλόγου ΗΠΑ-Ε.Ε. για την Κίνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την υφυπουργό Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν και τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Στέφανο Σανίνο.
Ο Σέρμαν και ο Σανίνο μίλησαν για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα και εξέφρασαν κοινό ενδιαφέρον για συνεχή συνεργασία σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε η δήλωση.
«Σημειώνοντας τις επιβλαβείς επιπτώσεις της παραπληροφόρησης στις δημοκρατικές κοινωνίες, εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να εμβαθύνουν την ανταλλαγή πληροφοριών ΗΠΑ-Ε.Ε .σχετικά με την παραπληροφόρηση που χρηματοδοτείται ή υποστηρίζεται από την Κίνα», ανέφερε η δήλωση.
Οι δυο ανώτεροι αξιωματούχοι τόνισαν επίσης τη σημασία της διαφοροποίησης και ενίσχυσης των αλυσίδων εφοδιασμού και της αντιμετώπισης του οικονομικού εξαναγκασμού, ανέφερε η δήλωση.
«Επανέλαβαν τη σημασία της στενής συνεργασίας ΗΠΑ-Ε.Ε. για την τήρηση της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της εξασφάλισης ίσων δρόμων για όλες τις χώρες», ανέφερε. «Τόνισαν επίσης τη σημασία της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, των υποδομών ζωτικής σημασίας και των ευαίσθητων τεχνολογιών, καθώς επίσης της ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με εργαλεία για ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας, μείωση των κενών και των τρωτών σημείων και προστασία από κινδύνους, μεταξύ των οποίων και από μη εμπορικές πρακτικές».
Επιπλέον, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις δραστηριότητες της Κίνας στις Θάλασσες της Νότιας και Ανατολικής Κίνας και στο Στενό της Ταιβάν, ανέφερε επίσης η δήλωση.
«Ανέφεραν πρόσφατες συναντήσεις υψηλού επιπέδου ΗΠΑ και Ε.Ε. με αξιωματούχους της κινεζικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων υπέρ κοινών στόχων στο Ιράν και την Κορεατική χερσόνησο, και τόνισαν τη σημασία της συμμετοχής προσανατολισμένης στα αποτελέσματα σε βασικές διεθνικές προκλήσεις, όπως η κλιματική κρίση, η υγειονομική ασφάλεια και η διακίνηση ανθρώπων και ναρκωτικών», πρόσθεσε. «Με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις ΗΠΑ-Κίνας και Ε.Ε.-Κίνας σχετικά με τη δράση για το κλίμα, συζήτησαν τη συνεργασία με ομολόγους της κινεζικής κυβέρνησης σε θέματα πολιτικής, όπως η μείωση των εκπομπών μεθανίου και η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, καθώς και η ανταλλαγή των αποτελεσμάτων αυτών των συναντήσεων».
Σέρμαν και Σανίνο συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συναντήσεις σε αυτόν τον διάλογο και αναμένεται να πραγματοποιήσουν την επόμενη συνάντηση στα μέσα του 2022, σύμφωνα με τη δήλωση.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала