Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Καρδιακή ανεπάρκεια: Το φάρμακο για τον διαβήτη που θα φέρει επανάσταση στη θεραπεία της πάθησης

CC0 / / Φάρμακο
Φάρμακο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.12.2021
Βρείτε μας
Μια πολύ σημαντική ανακάλυψη για τους ανθρώπους που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια έκαναν πρόσφατα οι επιστήμονες. Βρέθηκε το πρώτο φάρμακο που μειώνει κατά 22% τις πιθανότητες θανάτου των ασθενών.
Ένα φάρμακο που αρχικά χρησιμοποιήθηκε στους διαβητικούς ασθενείς μπορεί να βοηθά και τους ανθρώπους με καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας (UEA).
Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι οι αναστολείς SGLT2 θα μπορούσαν να βοηθήσουν σχεδόν τους μισούς ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο European Journal of Preventive Cardiology δείχνουν ότι η εν λόγω φαρμακευτική αγωγή θα μπορούσε να αποδειχθεί ωφέλιμη για όλους τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια -συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με ένα δεύτερο τύπο της ασθένειας που λέγεται διατηρημένο κλάσμα εξώθησης.
Είναι το πρώτο φάρμακο που παρέχει ένα πραγματικό όφελος στο πλαίσιο της βελτίωσης των αποτελεσμάτων για αυτούς τους ασθενείς και η ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι θα φέρει επανάσταση στις θεραπευτικές επιλογές.
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.11.2021
Διαβήτης: Ποιο τρόφιμο έχει «ισχυρά αντιοξειδωτικά» και μειώνει το σάκχαρο κατά 35%
«Για πολλά χρόνια δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο φάρμακο που να μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα των ασθενών με τον δεύτερο τύπο καρδιακής ανεπάρκειας, ο οποίος έχει προκαλέσει σύγχυση στους γιατρούς, καθώς κανένα φάρμακο από όσα εξετάστηκαν δεν παρουσίασε κάποιο όφελος», αναφέρει ο επικεφαλής ερευνητής από την Ιατρική Σχολή Norwich του UEA, καθηγητής Vass Vassiliou.
«Μια κατηγορία φαρμάκων για την καρδιά, οι λεγόμενοι αναστολείς SGLT2, χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για ασθενείς με διαβήτη, αλλά στην πορεία παρατηρήθηκε ότι βοηθούσε και ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η φαρμακευτική αγωγή θα μπορούσε να είναι επωφελής για την καρδιακή ανεπάρκεια με μειωμένο κλάσμα εξώθησης», συμπληρώνει ο ειδικός.

Πώς διενεργήθηκε η μελέτη

Καρδιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.12.2021
Υψηλή χοληστερόλη: Το υλικό που όλοι χρησιμοποιούμε και αυξάνει τον κίνδυνο για την καρδιά
Η ερευνητική ομάδα πραγματοποίησε μετα-ανάλυση όλων των δημοσιευμένων μελετών του τομέα και συγκέντρωσε δεδομένα από σχεδόν 10.000 ασθενείς. Χρησιμοποίησε, επίσης, στατιστική μοντελοποίηση για να δείξει τις συγκεκριμένες επιδράσεις αυτών τω φαρμάκων.
«Βρήκαμε ότι οι ασθενείς που λάμβαναν αναστολείς SGLT2 είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από αιτίες σχετικές με την καρδιά ή να νοσηλευθούν για επιδείνωση της καρδιακής ανεπάρκειας, συγκριτικά με όσους έπαιρναν εικονικό φάρμακο (placebo). Είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς είναι το πρώτο φάρμακο που μπορεί να παράσχει κάποιο όφελος σε μια ομάδα ασθενών που μέχρι πρότινος δε μπορούσε να λάβει καμία θεραπεία», καταλήγουν οι επιστήμονες.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала