Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Καρκίνος παχέος εντέρου: Τα συμπτώματα που επιβάλουν άμεση εξέταση

CC0 / / Γιατρός με ασθενή
Γιατρός με ασθενή - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.12.2021
Βρείτε μας
Νέες οδηγίες εκδίδουν οι επιστήμονες προκειμένου να μειωθούν τα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου και των θανάτων που σχετίζονται με αυτόν. Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και η ηλικία που πρέπει κάποιος να αρχίζει να ελέγχεται.
Το Εθνικό Αντικαρκινικό Δίκτυο (NCCN) των ΗΠΑ δημοσίευσε πρόσφατα τις νέες οδηγίες για τον έλεγχο των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου, υποστηρίζοντας πως ο σωστός έλεγχος μπορεί να μειώσει τα ποσοστά θανάτου, διαγιγνώσκοντας νωρίτερα και σε πιο θεραπεύσιμο στάδιο τη νόσο, και να μειώσει τα συνολικά περιστατικά καρκίνου μέσω της ανίχνευσης και της αφαίρεσης προκαρκινικών πολυπόδων.
Ο νέος οδηγός για ασθενείς και παρόχους φροντίδας αναλύει τους διαφορετικούς τρόπους ελέγχου και εξηγεί τους συνιστώμενους χρόνους σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες.
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.12.2021
Καρκίνος στο πάγκρεας: Ο συνηθισμένος πόνος που μπορεί να μαρτυρά την εμφάνισή του

Η σημασία του ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Η ακριβής πληροφόρηση για τον καρκινικό έλεγχο είναι ιδιαίτερα σημαντική τώρα, στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19, η οποία έχει μειώσει τον αριθμό των ελέγχων, με αποτέλεσμα τις προβλέψεις για αυξημένες διαγνώσεις τελευταίου σταδίου.
«Ο έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία πρόληψης. Μελέτες δείχνουν ότι έχουμε μειώσει τα ποσοστά των περιστατικών κατά 40% από το 1980, ενώ την ίδια στιγμή είναι σημαντικό ακολουθούμε τα τελευταία στοιχεία που διασφαλίζουν ότι εφαρμόζουμε τον έλεγχο σε ανθρώπους που θα ωφεληθούν περισσότερο και δεν υποβάλλουμε τον καθένα σε άσκοπο ή περιττό κίνδυνο από τις γνωστικές διαδικασίες και θεραπείες» σημειώνει ο Δρ Reid M. Ness, MD, MPH, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Αντικαρκινικό Κέντρο Vanderbilt-Ingram.
Πνεύμονες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.11.2021
Καρκίνος του πνεύμονα: Το σημάδι στο χέρι και τον ώμο που ίσως σηματοδοτεί τη θανατηφόρα ασθένεια

Τα ύποπτα συμπτώματα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Στις αρχές του 2021, οι οδηγίες του NCCN επικαιροποιήθηκαν έτσι ώστε να συστήνουν την έναρξη των ελέγχων για καρκίνο του παχέος εντέρου από την ηλικία ακόμα και των 45 ετών για τους ανθρώπους που διατρέχουν μέσο κίνδυνο και περιλαμβάνουν επιπλέον συστάσεις για όσους διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο. Επιπλέον, ορισμένοι επακόλουθοι έλεγχοι μπορούν να καθυστερήσουν για 7-10 χρόνια, σύμφωνα με τις συστάσεις.
Οι επιστήμονες τονίζουν, ωστόσο, ότι ασθενείς οποιασδήποτε ηλικίας που παρουσιάζουν οποιοδήποτε από τα παρακάτω συμπτώματα θα πρέπει να εξεταστούν άμεσα για καρκίνο του παχέος εντέρου:
Αιμορραγία στο ορθό
Αλλαγές στην εντερική λειτουργία
Επίμονος στομαχόπονος
Κόπωση
Ανεξήγητη απώλεια βάρους
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала