Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Αδυνάτισμα: Το εκπληκτικό τρόφιμο που είναι πλούσιο σε λιπαρά και χωρίς πολλές θερμίδες

CC0 / / Δίαιτα
Δίαιτα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.12.2021
Βρείτε μας
Ένα τρόφιμο με πολλά λιπαρά μπορεί να είναι ευεργετικό στη διατροφή σας, καθώς έχει χαμηλή πρόσληψη θερμίδων, σύμφωνα με μια νέα σχετική μελέτη.
Η απώλεια βάρους είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι θέλουν να επιτύχουν, αλλά χωρίς το σωστό πρόγραμμα διατροφής, μόνο λίγοι το πετυχαίνουν. Ένα πλούσιο σε λιπαρά και νόστιμο τρόφιμο, όπως έχει αποδειχθεί, βοηθά στο αδυνάτισμα.

Ποιο τρόφιμο βοηθά στο αδυνάτισμα

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι άνθρωποι που τρώνε συνήθως αβοκάντο έχουν χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων και μπορεί να είναι ευεργετικά για όσους ακολουθούν δίαιτες που δεν είναι πλούσιες σε ζωικά λίπη.
Φάρμακο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.12.2021
Κόσμος
Άγχος μετά την COVID-19: Τα συμπτώματα και η νέα ανακάλυψη Ρώσων επιστημόνων για τη θεραπεία του
Τα αβοκάντο έχουν, επίσης, υψηλά επίπεδα βιταμινών Β, βιταμίνης C, βιταμίνης Ε και καλίου. Στη νέα μελέτη, αναλύθηκαν μεξικανικές οικογένειες που κατανάλωναν 14 αβοκάντο κατά μέσο όρο την εβδομάδα σε διάστημα έξι μηνών και, σύμφωνα με τα αποτέλεσματα, αναφέρθηκαν θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
Μετά την κατανάλωση της υγιεινής τροφής, οι οικογένειες διαπίστωσαν ότι το αβοκάντο τούς έκανε να αισθάνονται χορτάτοι μετά το φαγητό. Η σχετική μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό «Nutrients», έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε συχνά αβοκάντο, τείνουν να ακολουθούν και μια πιο υγιεινή διατροφή.
Οι οικογένειες που συμμετείχαν στη μελέτη, μείωσαν την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος, κοτόπουλου και αυγών. Παραδόξως, οι άνθρωποι που κατανάλωναν 14 αβοκάντο την εβδομάδα ανέφεραν, επίσης, μειωμένη πρόσληψη ασβεστίου, σιδήρου, νατρίου, βιταμίνης D, καλίου και μαγνησίου, κάτι που οι ερευνητές εξήγησαν ότι σχετίζεται με λιγότερη τροφή.
Αίμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.12.2021
Θρόμβωση: Τα ύπουλα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Μάθιου Άλισον, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, εξήγησε: «Τα δεδομένα σχετικά με τις επιπτώσεις της πρόσληψης αβοκάντο στη διατροφική κατάσταση της οικογένειας ήταν ανύπαρκτα. Πρόσφατες δοκιμές επικεντρώθηκαν σε άτομα, κυρίως ενήλικες, και περιορίστηκαν σε αλλαγές στους δείκτες αίματος καρδιομεταβολικής νόσου. Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας παρέχουν στοιχεία ότι η διατροφική εκπαίδευση και η υψηλή κατανάλωση αβοκάντο μειώνουν τη συνολική θερμιδική ενέργεια σε οικογένειες μεξικανικής κληρονομιάς».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала