Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Όμικρον: Δημιουργήθηκε το πρώτο μοριακό τεστ ανίχνευσης ειδικά για τη νέα μετάλλαξη

CC0 / / Γιατρός πραγματοποιεί έρευνα σε εργαστήριο
 Γιατρός πραγματοποιεί έρευνα σε εργαστήριο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.12.2021
Βρείτε μας
Γεγονός αποτελεί το μοριακό τεστ ανίχνευσης αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Όμικρον, που κατασκευάστηκε στη Σιγκαπούρη και «δίνει» αποτελέσματα πιο γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια.
Η εγχώρια εταιρεία βιοτεχνολογίας BioAcumen Global της Σιγκαπούρης λανσάρει στη χώρα το πρώτο κιτ (συσκευασία) ανίχνευσης ειδικά για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.
Όπως αναφέρει η Straits Times, χάρη στο νέο διαγνωστικό κιτ που ονομάζεται «BioA Omicron Detection Kit», θα είναι δυνατή συγκεκριμένα η ανίχνευση της μετάλλαξης Όμικρον, εκτός από προηγούμενες παραλλαγές του ιού.
Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο θα δει ένα από τα τρία αποτελέσματα:
«θετικός σε Covid-19 και θετικός στην Όμικρον»,
«θετικός σε Covid-19 και αρνητικός στην Όμικρον», ή
«αρνητικός σε Covid-19 και στην Όμικρον».
Αυτή τη στιγμή, τα κιτ των μοριακών τεστ ανίχνευσης που μπορούν να ανιχνεύσουν τη μετάλλαξη Όμικρον απαιτούν ένα πρόσθετο βήμα προσδιορισμού αλληλουχίας γονιδίου για να επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη παραλλαγή, κάτι που χρειάζεται μία ημέρα επιπλέον.
To ρωσικό εμβόλιο Sputnik Light - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.12.2021
Κόσμος
Αργεντινή: Διπλό «πράσινο φως» στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik Light
Όπως επισημαίνεται, η ικανότητα αυτού του τεστ να εντοπίζει και να αναγνωρίζει συγκεκριμένα τη μετάλλαξη Όμικρον, θα επιταχύνει σημαντικά τις διαδικασίες των τεστ.
Συνήθως, τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ χρειάζονται μία διαδικασία αρκετών ωρών έως μίας ημέρας, υπολογίζοντας και τον χρόνο που απαιτείται για τον καθαρισμό και τη φόρτωση των αποτελεσμάτων των τεστ. Αυτό δεν συμπεριλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για το πρόσθετο βήμα προσδιορισμού αλληλουχίας γονιδίου, εφόσον είναι απαραίτητο.
Κάποια από τα κιτ μοριακών τεστ έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν τόσο τα παραλλαγμένα στελέχη της Δέλτα όσο και της Όμικρον, αλλά για να επιβεβαιωθεί εάν ένα θετικό κρούσμα έχει μολυνθεί από την Όμικρον, είναι απαραίτητος ο προσδιορισμός αλληλουχίας γονιδίου.

Τα πλεονεκτήματα

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του τεστ BioA Omicron είναι ότι έχει λυοφιλοποιηθεί (σ.σ. η διαδικασία αφυδάτωσης που μετατρέπει ένα σκεύασμα από υγρή μορφή σε στερεή), οπότε δεν απαιτεί ψύξη, σε αντίθεση με άλλα μοριακά τεστ.
Εμβολιασμός με το εμβόλιο της Moderna στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.12.2021
Ελλάδα
Εμβολιασμοί: Ρεκόρ στα ραντεβού μετά τις ανακοινώσεις για την γ' δόση στο τρίμηνο
Αυτό κάνει πιο εύκολη και την αποθήκευση και τη μεταφορά του, επιτρέποντας την αποθήκευσή του σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και έναν χρόνο.
Τα αποτελέσματα βγαίνουν περίπου 90 λεπτά μετά τη συλλογή του δείγματος.
Η BioAcumen Global ξεκίνησε να φτιάχνει τα συγκεκριμένα κιτ από τον Μάιο και χάρη στη μεγάλη ταχύτητα με την οποία είναι δυνατή η ανίχνευση της Όμικρον, η εταιρεία ελπίζει ότι θα χρησιμοποιούνται σε μέρη όπως είναι τα σημεία ελέγχου μεταναστών.
Ο Τζίμι Το, διευθυντής της BioAcumen Global, δηλώνει: «Αναζητούμε τρόπους να μειώσουμε τα βήματα που χρειάζονται και τον χρόνο για να "τρέξουμε" αυτό το τεστ. Είναι πολύ κρίσιμο, ειδικά σε μέρη όπως στα σύνορα όπου χρειάζεται να γίνονται ακριβή τεστ επιτόπου. Δεν υπάρχει χρόνος να περιμένουμε για αποτελέσματα αλληλουχίας εάν ένα θετικό δείγμα έχει μολυνθεί με την Όμικρον».
Μέχρι σήμερα, υπάρχει δυνατότητα παραγωγής μέχρι και 8 χιλιάδων τέτοιων τεστ ημερησίως.
Ένα τέτοιο κιτ περιέχει 40 ατομικά τεστ κόστους περίπου 14 δολαρίων ανά τεστ.
Μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει και η μαζική παραγωγή της συσκευασίας και οι υπεύθυνοι της εταιρείας ελπίζουν ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην παρακολούθηση και τον έλεγχο της νέας μετάλλαξης. Επίσης, στόχος είναι να γίνει εξαγωγή τους σε χώρες όπως η Ινδονησία.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала