Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πατούν cancel στην «κουλτούρα της ακύρωσης» - Τι αποκαλύπτει έρευνα

CC0 / Pixabay / Κινητά τηλέφωνα
Κινητά τηλέφωνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.12.2021
Η πλειοψηφία των πολιτών αντιτίθεται στην cancel culture, τον μοντέρνο αυτό τρόπο αποδοκιμασίας ή και άσκησης κοινωνικής πίεσης. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες.
Αντίθετη στην λεγόμενη cancel culture είναι η πλειοψηφία των πολιτών σε Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε το γαλλικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων IFOP για λογαριασμό του Sputnik.
Στις ΗΠΑ, το 55% των συμμετεχόντων διαφωνεί με αυτή την πρακτική της δημόσιας απόρριψης, του μπόικοτινγκ ή της απόσυρσης της στήριξης σε συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες, είτε ως τρόπου έκφρασης αποδοκιμασίας είτε ως μεθόδου άσκησης κοινωνικής πίεσης.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ποσοστό του κόσμου που απορρίπτει αυτόν τον μοντέρνο τρόπο εξοστρακισμού ανέρχεται στο 49%, ενώ στη Γερμανία αγγίζει το 59%.
«Μόνο το 33% των Αμερικανών, το 27% των Βρετανών και το 29% των Γερμανών έχει θετική άποψη για την cancel culture. Η κατάσταση διαφοροποιείται στη Γαλλία, όπως ο αριθμός των ατόμων που την απορρίπτουν είναι σημαντικά χαμηλότερος στο 29%, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 29%. Και πάλι, μόλις το 33% των Γάλλων πολιτών υποστηρίζει την cancel culture», επισημαίνει το ινστιτούτο.
Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.11.2021
Αθλητικά
Ποδοσφαιρόφιλος γεννιέσαι: Έρευνα έδειξε πως το 85% των εμβρύων αντιδρούν στα ποδοσφαιρικά συνθήματα
Η έρευνα αποκαλύπτει ακόμα ότι ο κόσμος στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία είναι πιο ανοιχτός σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, στην ιδέα της εισαγωγής του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της παιδείας αλλαγής φύλου στην ύλη του σχολικού προγράμματος. Αν και οι Αμερικανοί υποστηρίζουν περισσότερο το δικαίωμα των ανηλίκων στην ιατρική περίθαλψη που βάζει φρένο στην εφηβεία.
Συμμετέχοντες στην έρευνα και από τις τέσσερις χώρες ερωτήθηκαν εάν υποστηρίζουν ή αντιτίθενται στην απόφαση που πήρε τον Σεπτέμβριο εφετείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία επιτρέπεται σε εφήβους κάτω των 16 ετών να λαμβάνουν, έπειτα από ενδελεχή ενημέρωση, ένα είδος θεραπείας που καθυστερεί την εφηβεία και είναι απαραίτητη για την αλλαγή φύλου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν στην πρώτη θέση, με παραπάνω από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων, συγκεκριμένα το 36%, να στηρίζει την απόφαση. Ακολουθεί η Γερμανία με ποσοστό 34%.
Την ίδια ώρα, περίπου τα μισά άτομα σε όλες τις χώρες τάχθηκαν ενάντια στην απόφαση, με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 52% για τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και στο 48% για τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.
O χώρος του οχυρού του Ηρώδη. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.12.2021
Κόσμος
Νέα έρευνα: Οι μητέρες των προϊστορικών χρόνων φρόντιζαν τα παιδιά καλύτερα απ’ ό,τι νομίζαμε
Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν και για το αν είναι υπέρ ή κατά της περίληψης πληροφοριών που αφορούν στις ομόφυλες σχέσεις στην ύλη του σχολικού προγράμματος.
Με εξαίρεση τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι υποστηρικτές της ιδέας ήταν περισσότεροι από τους πολέμιους: το 64% τάχθηκε υπέρ της πρότασης στη Γερμανία, με το 27% να είναι ενάντιο. Στη Βρετανία το 52% ήταν υπέρ έναντι 27%. Αντιθέτως, μόνο το 42% των Αμερικανών συμμετεχόντων επιδοκίμασε την ιδέα, με το 43% να διαφωνεί.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι ιδέες αυτές προωθούνται περισσότερο από τους πράσινους και τους φιλελεύθερους, την ώρα που οι συντηρητικοί τις πολεμούν.
Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4.010 πολιτών ηλικίας άνω των 18, διενεργήθηκε ψηφιακά με τη χρήση ερωτηματολογίων από τις 24 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.
Το ερωτηματολόγιο δημιουργήθηκε έπειτα από ομιλία που απηύθυνε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Valdai International Discussion Club. Κατά την ομιλία του, ο Ρώσος Πρόεδρος άσκησε κριτική τόσο στην cancel culture όσο και στην πρακτική των δυτικών να εκπαιδεύουν τα παιδιά στο ζήτημα της αλλαγής φύλου, κάτι που χαρακτήρισε «φρικτό» καθώς πιέζουν τους ανηλίκους να πάρουν αποφάσεις που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά το υπόλοιπο της ζωής τους.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала