Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Διαβήτης: Ο φυσικός χυμός που βοηθά στον έλεγχο του ζαχάρου σε μόλις 45 λεπτά

CC0 / / Διαβήτης
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.12.2021
Βρείτε μας
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στα περιστατικά διαβήτη σε όλο τον κόσμο. Δείτε μία απλή μέθοδο με την οποία μπορείτε να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.
Η αύξηση στα περιστατικά με διαβήτη ανά τον κόσμο, έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα τα τελευταία χρόνια.
Παρότι οι συνέπειες αυτής της κατάστασης μπορεί να αποβούν θανατηφόρες, υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι για να τον «κρατήσετε μακριά» ώστε να είναι ωφέλιμο ακόμα και για άτομα που δεν τον έχουν, αλλά που θέλουν να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.
Πέρα από τα φάρμακα που μπορεί κάποιος γιατρός να «γράψει» ώστε να σταματήσει αυτήν την παθολογία, υπάρχουν και φυσικές θεραπείες που βοηθούν να εμποδιστεί η αύξηση στα επίπεδα σακχάρου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το λεμόνι και ειδικότερα, τον χυμό λεμονιού.
Παρότι χρησιμοποιείται από τη φυσική ιατρική για να αντιμετωπιστούν διαφορετικές οαθήσεις, όπως αναπνευστικά προβλήματα ή συμπτώματα γρίπης, μία πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι ο χυμός λεμονιού μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου σε μόλις 45 λεπτά μετά την κατανάλωση φαγητού.
Στη μελέτη που έκαναν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ντόσισα στην Ιαπωνία, οι επιστήμονες εξέτασαν την κατασταλτική δράση του χυμού λεμονιού στη μεταγευματική υπεργλυκαιμία, η οποία είναι η αύξηση στη γλυκόζη μετά από γεύματα.
Καρδιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.12.2021
Χοληστερόλη: Ο νέος, πιο αξιόπιστος τρόπος να καταλάβουμε ότι η καρδιά μας κινδυνεύει

Τα οφέλη του λεμονιού στο σάκχαρο

Για τον λόγο αυτό, μέτρησαν την αύξηση στην γλυκόζη του αίματος αφότου είχαν καταναλώσει μαγειρεμένο ρύζι σε 12 υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας 20 έως 30 ετών, που χωρίστηκαν σε τρία διαφορετικά γκρουπ.
Το πρώτο γκρουπ που εξετάστηκε, έφαγε 200 γραμμάρια μαγειρεμένου ρυζιού ενώ ένα δεύτερο γκρουπ έλαβε 15 γραμμάρια χυμού λεμονιού πριν από 200 γραμμάρια μαγειρεμένου ρυζιού.
Συγχρονη τουαλέτα σπιτιού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.12.2021
Διαβήτης: Τα δύο σημάδια όταν πάτε τουαλέτα που δείχνουν υψηλό σάκχαρο
Τέλος, το τρίτο γκρουπ έλαβε 30 γραμμάρια χυμού λεμονιού πριν το ρύζι.
Ο χυμός λεμονιού που χρησιμοποιήθηκε στο πείραμα, διαλύθηκε σε 150 χιλιοστά νερού. Όλοι οι συμμετέχοντες μέτρησαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους σε μηδέν, 15, 30, 45, 60, 90 και 120 λεπτά μετά την κατανάλωσή του.
Τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο J-Stage, αποκάλυψαν ότι το γκρουπ που ήπιε τις μεγαλύτερες ποσότητες χυμού λεμονιού είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους μέσα σε 45 λεπτά, σε σύγκριση με το γκρουπ που δεν ήπιε καθόλου.
Συμπλήρωμα διατροφής - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.12.2021
Αυτό είναι το συμπλήρωμα διατροφής που αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα και στομάχου
Επίσης οι μελετητές επισημαίνουν ότι όσοι κατανάλωσαν χαμηλότερες ποσότητες χυμού λεμονιού, είχαν χαμηλότερο επίπεδο γλυκόζης από εκείνους που δεν ήπιαν καθόλου, αν και δεν ήταν αξιοσημείωτο.
Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά παρατηρήθηκαν χωρίς πρόσθετα, όπως η στέβια ή τεχνητές γλυκαντικές ουσίες στον χυμό λεμονιού.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала