Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Συνδυασμός εμβολίων: Μία δόση Pfizer ή AstraZeneca και μία Moderna δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα

© AFP 2023 / JACOB KINGΤο εμβόλιο της Moderna
Το εμβόλιο της Moderna - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.12.2021
Αισιόδοξα τα αποτελέσματα έρευνας όσον αφορά στον συνδυασμό εμβολίων κατά του κορονοϊού.
Μεγάλη βρετανική έρευνα έδειξε ποιο εμβόλιο δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα ως δεύτερη δόση σε όσους έχουν κάνει ένα «τσίμπημα» με AstraZeneca ή Pfizer.
Στην έρευνα, που συμμετείχαν 1.070 εθελοντές και δημοσιεύτηκε στο Lancet, αποδείχθηκε ότι η καλύτερη αντίδραση του οργανισμού επιτυγχάνεται μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Moderna εννέα εβδομάδες μετά τον αρχικό εμβολιασμό με τα σκευάσματα των προαναφερθεισών εταιριών.
Φάνηκε πως εάν το εμβόλιο της AstraZeneca ακολουθηθεί από αυτό της Moderna ή το Novavax, παράγονται υψηλότερα αντισώματα και Τ-λεμφοκύτταρα σε σχέση με δύο δόσεις της AstraZeneca.
Ίδια ήταν και τα αποτελέσματα από τη χρήση του Moderna, μετά την πρώτη δόση με Pfizer.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΠΘ) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.12.2021
Ελλάδα
Τρόμος για 18χρονο στη Θεσσαλονίκη: Τον λήστεψαν με την απειλή μπαλτά
Ο συνδυασμός, παράλληλα, της Pfizer με Novavax οδηγεί σε υψηλότερα αντισώματα σε σχέση με εκείνα που παράγονται από δύο δόσεις της AstraZeneca. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, είναι χαμηλότερα τα αντισώματα και τα Τ-λεμφοκύτταρα που προκύπτουν από δύο δόσεις Pfizer.
Παράλληλα, δεν κατεγράφησαν παρενέργειες.
«Εντοπίσαμε πολύ καλή ανοσοαπόκριση. Στην πραγματικότητα, ήταν υψηλότερη από το όριο που είχαν θέσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca για τον εμβολιασμό με δύο δόσεις» σημείωσε ο Matthew Snape, καθηγητής της Οξφόρδης, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα.
Τα ευρήματα είναι αισιόδοξα για φτωχές χώρες που μπορεί να αναγκαστούν να συνδυάσουν εμβόλια σε πρώτη και δεύτερη δόση, λόγω ελλείψεων.
Όμικρον - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.12.2021
Ελλάδα
Πώς εξηγείται ότι δεν έχουμε νεκρούς από την Όμικρον - Τα στοιχεία που «μας κάνουν να αισιοδοξούμε»
«Νομίζω πως τα στοιχεία της έρευνας θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα και πολύτιμα για χώρες μικρού και μεσαίου εισοδήματος όπου εξακολουθούν οι εμβολιασμοί με πρώτη και δεύτερη δόση» συμπλήρωσε ο Snape.
«Δείχνουμε πως δεν χρειάζεται να επιμείνεις, αυστηρά, στον εμβολιασμό με το ίδιο εμβόλιο στη δεύτερη δόση. (...) Και εάν το πρόγραμμα (σ.σ. εμβολιασμού) μπορεί να προχωρήσει πιο γρήγορα με τη χρήση διάφορων εμβολίων, τότε είναι εντάξει να γίνει» εξήγησε.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала