Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κρεμλίνο: Πούτιν - Μπάιντεν συμφώνησαν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών είναι μη ικανοποιητικές

© Sputnik / POOL / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΤηλεδιάσκεψη Πούτιν-Μπάιντεν
Τηλεδιάσκεψη Πούτιν-Μπάιντεν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.12.2021
Βρείτε μας
Οι δύο ηγέτες κατά τη διάρκεια της δίωρης τηλεδιάσκεψης που συμμετείχαν συζήτησαν για πλήθος θεμάτων που αφορούν τις δύο χώρες και αναζήτησαν λύσεις σε ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν, διήρκησε δύο περίπου ώρες και κάλυψε πολλά από τα φλέγοντα διεθνή ζητήματα.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους την Τρίτη, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσαν ότι η διμερής συνεργασία βρίσκεται σε μη ικανοποιητική κατάσταση, κάτι που εκδηλώνεται και στο έργο των διπλωματικών αποστολών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.
«Συζητήθηκαν διμερή θέματα. Αναφέρθηκε ότι η συνεργασία εξακολουθεί να είναι σε μη ικανοποιητική κατάσταση. Αυτό εκδηλώνεται ιδίως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο έργο τους οι "περιορισμένες" διπλωματικές αποστολές και των δύο χωρών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Πούτιν - Μπάιντεν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.12.2021
Κόσμος
Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Πούτιν-Μπάιντεν: Δύο ώρες διήρκησε η συνομιλία των προέδρων
«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι όλα αυτά είναι συνέπεια της γραμμής των αμερικανικών αρχών, που πριν από πέντε χρόνια άρχισαν να εφαρμόζουν μεγάλης κλίμακας περιορισμούς, απαγορεύσεις και μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών, στις οποίες πρέπει να αντιδράσουμε με αμοιβαίο τρόπο» συμπληρώνει το Κρεμλίνο.

Εγγυήσεις για τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή ζητά το Κρεμλίνο

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται σοβαρά να λάβει αξιόπιστες εγγυήσεις που θα αποκλείουν την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.
Ο Ρώσος Πρόεδρος πρότεινε στον Αμερικανό Πρόεδρο να ακυρώσουν αμοιβαία τους συσσωρευμένους περιορισμούς στη λειτουργία των διπλωματικών αποστολών.
«Η ρωσική πλευρά προσφέρθηκε να ακυρώσει όλους τους συσσωρευμένους περιορισμούς στη λειτουργία των διπλωματικών αποστολών, κάτι που θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην εξομάλυνση άλλων πτυχών των διμερών σχέσεων» επισήμανε το Κρεμλίνο μετά τις συνομιλίες μεταξύ των ηγετών.
«Η Ρωσία ενδιαφέρεται σοβαρά να λάβει αξιόπιστες, νομικά καθορισμένες εγγυήσεις που αποκλείουν την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και την ανάπτυξη επιθετικών συστημάτων κρούσης σε κράτη που γειτνιάζουν με τη Ρωσία», ανέφερε το Κρεμλίνο.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τόνισε τον φερόμενο ως «απειλητικό» χαρακτήρα της μετακίνησης των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα, ανέφερε το Κρεμλίνο.
«Ο Τζόζεφ Μπάιντεν, από την πλευρά του, τόνισε τον υποτιθέμενο "απειλητικό" χαρακτήρα των κινήσεων των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα και περιέγραψε μέτρα κυρώσεων που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα ήταν έτοιμοι να εφαρμόσουν σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η αναφορά στη συμμαχία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ο κ. Πούτιν και ο κ. Μπάιντεν υπενθύμισαν τη συμμαχία των δύο χωρών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μέσω βίντεο και τόνισαν ότι θα πρέπει να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για την οικοδόμηση επαφών και τη συνεργασία στη σημερινή πραγματικότητα.
Το Κρεμλίνο τόνισε πως: «Οι πρόεδροι υπενθύμισαν τη συμμαχία των δύο χωρών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τόνισαν ότι οι θυσίες που έγιναν τότε δεν πρέπει να ξεχαστούν και η ίδια η συμμαχία πρέπει να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για την οικοδόμηση επαφών και τη συνεργασία στη σημερινή πραγματικότητα».
Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη σε διαδικτυακή μορφή και διήρκεσαν περίπου δύο ώρες. Αφού συζήτησαν για την Ουκρανία, την κυβερνοασφάλεια, τη στρατηγική σταθερότητα, το Ιράν και μια σειρά άλλα θέματα, οι ηγέτες των δύο χωρών έδωσαν οδηγίες στις ομάδες τους για το τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί η επικοινωνία.

Η συμφωνία της Γενεύης

Ο Ρώσος Πρόεδρος και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησαν και για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της ρωσοαμερικανικής συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη τον Ιούνιο.
«Συγκεκριμένα, συζήτησαν για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής Ρωσίας-ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Επισημάνθηκαν θέματα διμερών σχέσεων και άλλα προβλήματα που προκύπτουν μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών» γίνεται λόγος σχετικά από τη Μόσχα.

Ανησυχία για τις προκλήσεις του Κιέβου στο Ντονμπάς

Από το Κρεμλίνο εκφράστηκαν σοβαρές ανησυχίες και για τις προκλήσεις από πλευράς Ουκρανίας στην περιοχή του Ντονμπάς.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως «ο Πρόεδρος της Ρωσίας παρουσίασε με συγκεκριμένα παραδείγματα την καταστροφική γραμμή του Κιέβου, με στόχο την πλήρη κατάργηση των συμφωνιών του Μινσκ και των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στο «πρότυπο της Νορμανδίας» εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για τις προκλητικές ενέργειες του Κιέβου κατά του Ντονμπάς».

Διαπραγματεύσεις για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Αμφότεροι οι δύο Πρόεδροι εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, οι οποίες επαναλήφθηκαν στη Βιέννη στα τέλη Νοεμβρίου, θα καταστήσουν δυνατή τη συμφωνία με λύσεις κοινά αποδεκτές από όλους.
«Εξετάστηκε η κατάσταση γύρω από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε τη σημασία της πλήρους εφαρμογής του εντός του αρχικώς συμφωνηθέντος πλαισίου. Οι ηγέτες εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό, οι οποίες επαναλήφθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου στη Βιέννη, θα διεξαχθεί με εποικοδομητικό τρόπο και θα επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων αποδεκτών από όλους τους συμμετέχοντες» υπογραμμίζει το Κρεμλίνο.

Ετοιμότητα κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος

Ετοιμότητα με σκοπό να συνεχίσουν την πρακτική συνεργασία τους για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος εξέφρασαν οι ηγέτες των δύο χωρών.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου: «Kατά την ανταλλαγή απόψεων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, και οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία ενός ενεργού διαλόγου για αυτό το θέμα. Εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν την πρακτική συνεργασία σε ποινικούς, διαδικαστικούς και επιχειρησιακούς-τεχνικούς τομείς καταπολέμησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала