Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Υψηλή πίεση: Ο μαύρος «πειρασμός» που τη ρίχνει και βοηθάει στην υγεία της καρδιάς

CC0 / Pixabay / Μέτρηση πίεσης
Μέτρηση πίεσης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.12.2021
Βρείτε μας
Κατά την άποψη του Ιάπωνα γιατρού Μόρι, η σοκολάτα που περιέχει πάνω από 70% κακάο μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Η μαύρη σοκολάτα βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Αυτό αναφέρει το γιαπωνέζικο διαδικτυακό περιοδικό «Diamond» επικαλούμενο τα στοιχεία του Ιάπωνα θεραπευτή Γιούμο Μόρι.
Σύμφωνα με τον γιατρό, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονόλες, το κακάο και η μαύρη σοκολάτα ενεργοποιούν τη σύνθεση του μονοξειδίου του αζώτου στα αιμοφόρα αγγεία, η οποία οδηγεί στη διαστολή τους.
Ο ειδικός αναφέρεται σε μια μελέτη των Σουηδών επιστημόνων, στην οποία συμμετείχαν περίπου 70.000 άτομα. Τα αποτελέσματα της μελέτης, μεταξύ άλλων, έδειξαν ότι η σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης εμφράγματος του μυοκαρδίου.
Κάψουλες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.12.2021
Υψηλή αρτηριακή πίεση: Η κοινή ανεπάρκεια βιταμινών σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο
Ωστόσο, σύμφωνα με τον γιατρό, δεν κάνουν καλό στην υγεία όλα τα είδη σοκολάτας.
Επί τεσσερισήμισι μήνες, ειδικοί από τη Σουηδία παρακολουθούσαν και συνέκριναν δείκτες αρτηριακής πίεσης των δύο ομάδων εθελοντών.
Οι μελετητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ των συμμετεχόντων στη μελέτη που κατανάλωναν μαύρη σοκολάτα, η ανώτερη τιμή πίεσης μειώθηκε κατά 2,9 χιλιοστά υδραργύρου, ενώ μεταξύ εκείνων που έτρωγαν λευκή σοκολάτα, δεν παρατηρήθηκε καμία βελτίωση.
Οπότε, ο θεραπευτής συνέστησε να προτιμάμε την κατανάλωση σοκολάτας με περιεκτικότητα σε κακάο πάνω από 70%, για να έχουμε ένα καλό, για την υγεία μας, αποτέλεσμα.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала