https://sputniknews.gr/20211208/to-pamfthino-lahaniko-poy-theoreitai-idaniko-gia-tin-ygeia-ton-gynaikon-21079063.html
Το πάμφθηνο λαχανικό που θεωρείται ιδανικό για την υγεία των γυναικών
Το πάμφθηνο λαχανικό που θεωρείται ιδανικό για την υγεία των γυναικών
Το ραπανάκι είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για τις γυναίκες, αλλά συνιστάται να το αποφεύγουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 08.12.2021, Sputnik Ελλάδα
2021-12-08T06:55+0200
2021-12-08T06:55+0200
2021-12-08T06:55+0200
γυναίκες
διατροφή
δίαιτα
υγεία
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/694/07/6940793_0:0:2999:1688_1920x0_80_0_0_b1bca9355e0e58cee931c17536b4395c.jpg
«Το ραπανάκι έχει μια πολυεπίπεδη ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό και ειδικά για τις γυναίκες μπορεί να θεωρηθεί ιδανικό προϊόν» δήλωσε σε συνέντευξή της στο Sputnik η διατροφολόγος Άννα Ντρόμπισεβα.Σύμφωνα με την ειδικό, το ραπανάκι είναι ένα θεραπευτικό λαχανικό που έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, επομένως πρέπει να χρησιμοποιείται σε περιόδους μεταδοτικών λοιμώξεων. Επίσης εξισορροπεί τις ορμόνες, μειώνει τον πόνο κατά την έμμηνο ρύση και επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος.Το ιδιαίτερα οικονομικό λαχανικό είναι ευεργετικό και για την υγεία ανδρών. Αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και ανακουφίζει από τη φλεγμονή του προστάτη.«Μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες καρυκευμένες με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό ορεκτικό για πιάτα με κρέας» τόνισε η διατροφολόγος.Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε ραπανάκιαΣημείωσε, επίσης, ότι τα άτομα με παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα και των νεφρών καθώς και με ουρική αρθρίτιδα πρέπει να αποκλείσουν το ραπανάκι από τη διατροφή τους.«Το ραπανάκι αντενδείκνυται επίσης για εγκύους, καθώς περιέχει αιθέρια έλαια που προκαλούν υπέρταση της μήτρας» κατέληξε η διατροφολόγος Άννα Ντρόμπισεβα.
https://sputniknews.gr/20211109/ta-3-pio-ygieina-lahanika-poy-meionoyn-tis-kardiakes-pathiseis-kai-ton-kindyno-karkinoy-19970561.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik newsroom
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/0a/13/19171897_159:0:533:374_100x100_80_0_0_b301bac0b1375a84c7a25d3671877305.jpg
Sputnik newsroom
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/0a/13/19171897_159:0:533:374_100x100_80_0_0_b301bac0b1375a84c7a25d3671877305.jpg
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/694/07/6940793_268:0:2999:2048_1920x0_80_0_0_c66f1575ecae61de2835e347da2cbf87.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Sputnik newsroom
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/0a/13/19171897_159:0:533:374_100x100_80_0_0_b301bac0b1375a84c7a25d3671877305.jpg
γυναίκες, διατροφή, δίαιτα, υγεία
Το πάμφθηνο λαχανικό που θεωρείται ιδανικό για την υγεία των γυναικών
Το ραπανάκι είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για τις γυναίκες, αλλά συνιστάται να το αποφεύγουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
«Το ραπανάκι έχει μια πολυεπίπεδη ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό και ειδικά για τις γυναίκες μπορεί να θεωρηθεί ιδανικό προϊόν» δήλωσε σε συνέντευξή της στο Sputnik η διατροφολόγος Άννα Ντρόμπισεβα.
Σύμφωνα με την ειδικό, το ραπανάκι είναι ένα θεραπευτικό λαχανικό που έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, επομένως πρέπει να χρησιμοποιείται σε περιόδους μεταδοτικών λοιμώξεων. Επίσης εξισορροπεί τις ορμόνες, μειώνει τον πόνο κατά την έμμηνο ρύση και επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος.
Το ιδιαίτερα οικονομικό λαχανικό είναι ευεργετικό και για την υγεία ανδρών. Αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και ανακουφίζει από τη φλεγμονή του προστάτη.
«Μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες καρυκευμένες με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό ορεκτικό για πιάτα με κρέας» τόνισε η διατροφολόγος.
Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε ραπανάκια
Σημείωσε, επίσης, ότι τα άτομα με παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα και των νεφρών καθώς και με ουρική αρθρίτιδα πρέπει να αποκλείσουν το ραπανάκι από τη διατροφή τους.
«Το ραπανάκι αντενδείκνυται επίσης για εγκύους, καθώς περιέχει αιθέρια έλαια που προκαλούν υπέρταση της μήτρας» κατέληξε η διατροφολόγος Άννα Ντρόμπισεβα.