Μυστηριώδης κύβος στη Σελήνη: Κινεζικό ρόβερ βρήκε εξωγήινο «σπίτι» στο φεγγάρι - Βίντεο

© Φωτογραφία : YouTube/RT en EspañolΤο σεληνιακό ρόβερ της Κίνας εντόπισε δομή με σχήμα κύβου στο έδαφος της «Σκοτεινής Πλευράς» της Σελήνης
Το σεληνιακό ρόβερ της Κίνας εντόπισε δομή με σχήμα κύβου στο έδαφος της «Σκοτεινής Πλευράς» της Σελήνης
 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.12.2021
Το σεληνιακό όχημα απέχει περίπου 80 μέτρα από τον μυστηριώδη κύβο στη Σελήνη κι αναμένεται να φτάσει στην εξωγήινη καμπίνα που φαίνεται στον ορίζοντα στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού σε 2 ή 3 μήνες.
Το σεληνιακό ρόβερ Yutu-2, που είναι μέρος της σεληνιακής εξερευνητικής αποστολής Chang'e 4 έχει εντοπίσει έναν κυβικό σχηματισμό, έναν μυστηριώδη κύβο, ένα «μυστηριώδες σπίτι» στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.
Αυτό τουλάχιστον φαίνεται στις εικόνες που μεταδόθηκαν στο WeChat από την Our Space, το πρόγραμμα της κινεζικής Εθνικής Υπηρεσίας Διαστήματος.
Η διαστημική υπηρεσία της Κίνας αναφέρει ότι στις 29 Οκτωβρίου το διαστημικό όχημα «ξύπνησε από ένα "γλυκό όνειρο"» για να πραγματοποιήσει μια αποστολή 36 μηνών μέσα σε ένα σεληνιακό έδαφος γεμάτο μεγάλους κρατήρες από πτώση μετεωριτών, όπως είχε προγραμματιστεί.
«Έχουμε μια ενημέρωση από το Yutu-2 στη μακρινή πλευρά της Σελήνης, συμπεριλαμβανομένης και μιας εικόνας ενός κυβικού σχήματος στον βορινό ορίζοντα, περίπου 80 μέτρα από το ρόβερ στον κρατήρα Von Kármán. Αναφέρεται ως "μυστηριώδες σπίτι". Στις επόμενες 2-3 σεληνιακές ημέρες θα πλησιάσει για να το ελέγξει» σχολιάζει, για το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας, ο δημοσιογράφος Άντριου Τζόουνς.
«Είναι ένα σπίτι χτισμένο από εξωγήινους έπειτα από μια προσγείωση έκτακτης ανάγκης; Ή ένα πρωτοπόρο διαστημικό σκάφος από τους προγόνους μας που εξερεύνησαν το φεγγάρι;» συνεχίζει το ποστ στο WeChat, σημειώνοντας ότι το εύρημα είναι δίπλα σε έναν νεότερο κρατήρα.
«Σίγουρα είναι κάτι για να εξετάσουμε και είναι δύσκολο να καταλάβουμε και πολλά από τη φωτογραφία» υπογράμμισε ο δημοσιογράφος.
Ο κύβος ίσως είναι ένας βράχος που «πετάχτηκε» έπειτα από μια σύγκρουση, ένα φαινόμενο που έχει ξαναγίνει στη Σελήνη.
Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε ότι το Yutu-2 εκτοξεύτηκε στις 7 Οκτώβρη 2018 και μπήκε σε σεληνιακή τροχιά πέντε μέρες αργότερα.
Γη και Σελήνη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.01.2019
Η Κίνα δίνει στη δημοσιότητα πλάνα από τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού (Βίντεο)
Έναν μήνα μετά, στις Φεβρουαρίου, ξανάρχισε τις δραστηριότητές του, αφού είχε πέσει σε «χειμερία νάρκη» λόγω της δριμείας σεληνιακής νύχτας.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала