Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Εμβόλιο J&J: Νέα παρενέργεια αναγνώρισε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

© AP Photo / Wilfredo LeeΤο εμβόλιο της Johnson & Johnson
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.12.2021
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της για την αξιολόγηση των νέων δεδομένων για την ασφάλεια του εμβολίου της Johnson & Johnson, η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης και Αξιολόγησης Κινδύνου του EMA αναγνώρισε νέα παρενέργεια.
Η ασφάλεια του εμβολίου της Johnson & Johnson για την COVID-19 παρακολουθείται διαρκώς από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), ο οποίος ενημερώνει τακτικά τις οδηγίες ασφαλείας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας αξιολόγησης, λοιπόν, την οποία διενήργησε η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης και Αξιολόγησης Κινδύνου (PRAC) του EMA σε πρόσφατη σύσκεψη (29 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου), διαπιστώθηκε μια νέα παρενέργεια του εμβολίου.
Εμβολιασμός με Johnson & Johnson στην Κρήτη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.12.2021
Ελλάδα
Νεκρός 36χρονος από την Πιερία χωρίς υποκείμενα νοσήματα - Είχε εμβολιαστεί με Johnson & Johnson
Συγκεκριμένα, η παρενέργεια είναι η δερματική αγγειίτιδα αγγείων μικρού μεγέθoυς (φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα) και η PRAC συστήνει την προσθήκη της ως πιθανή παρενέργεια στο πληροφορίες προϊόντος του εμβολίου COVID-19 της Janssen (Johnson & Johnson).
Η δερματική αγγειίτιδα αγγείων μικρού μεγέθους μπορεί να προκληθεί είτε από λοιμώξεις είτε από φάρμακα και εμβόλια, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συμπτώματα υποχωρούν με την κατάλληλη υποστηρικτική φροντίδα.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η PRAC βασιζόμενη σε συνολικά 37 περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο που αναφέρθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου 2021. Συνολικά, η PRAC αξιολόγησε 8 περιπτώσεις ως πιθανώς σχετιζόμενες με το εμβόλιο (δηλαδή, κοντά στον χρόνο του εμβολιασμού και χωρίς καμία άλλη εξήγηση), συμπεριλαμβανομένων και έξι περιπτώσεων που επιβεβαιώθηκαν με βιοψία. Άλλες 10 περιπτώσεις θεωρήθηκε ότι πιθανώς να σχετίζονται με το εμβόλιο (δηλαδή, κοντά στον χρόνο του εμβολιασμού αλλά με πιθανότητα να ευθύνονται και οι αιτίες).
Πολίτες κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.12.2021
Κόσμος
EMA: Θα μπορούσε να εγκριθεί πολύ σύντομα το εμβόλιο Novavax
Η κατηγορία συχνότητας ανεπιθύμητων ενεργειών για δερματική αγγειίτιδα αγγείων μικρού μεγέθoυς χαρακτηρίζεται «άγνωστη» γιατί είναι γενικά δύσκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια η συχνότητα των παρενεργειών από αόριστα δεδομένα.
Σε κάθε περίπτωση, ο EMA επιβεβαιώνει ότι τα οφέλη του εμβολιασμού για την COVID-19 με το σκεύασμα της Janssen συνεχίζουν να υπερισχύουν των κινδύνων του, δεδομένου του κινδύνου ασθένειας με την COVID-19 και συναφών επιπλοκών, όπως η νοσηλεία και ο θάνατος.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала