Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

TikTok: Αποκαλύφθηκε πώς λειτουργεί ο αλγόριθμός του

CC0 / / Λογότυπο του TikTok
Λογότυπο του TikTok - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.12.2021
Βρείτε μας
«Φως» στα άδυτα του αλγορίθμου του TikTok ρίχνει έγγραφο που διέρρευσε στον Τύπο και δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή (05/12).
Ένα εσωτερικό έγγραφο του TikTok, που διέρρευσε στον Τύπο την Κυριακή (05/12), αποκάλυψε ορισμένους παράγοντες που καθορίζουν τι δείχνει ο αλγόριθμος σε κάθε χρήστη της εφαρμογής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση των «New York Times», το έγγραφο με τίτλο «TikTok Algo 101» εκπονήθηκε για να εξηγήσει τη λειτουργία του αλγορίθμου σε μη τεχνικούς υπαλλήλους της πλατφόρμας και αναφέρει τέσσερις κύριους στόχους που εξετάζει το TikTok, ώστε οι χρήστες του διαδικτύου να επιστρέφουν με κάποιον τρόπο στην εφαρμογή.
WhatsApp - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.12.2021
Πώς να κάνετε το WhatsApp να σας ειδοποιεί όταν μια από τις επαφές σας συνδέεται
Εν ολίγοις, οι τέσσερις κύριοι στόχοι που εξετάζει το TikTok όσον αφορά στον αλγόριθμο είναι οι εξής: Αξία για τον χρήστη, μακροπρόθεσμη αξία χρήστη, αξία δημιουργού και αξία πλατφόρμας.
Η αναφορά δείχνει έναν απλοποιημένο τύπο του αλγορίθμου για την πρόβλεψη του περιεχομένου που θα ήθελαν να δουν οι χρήστες. Αυτή η εξίσωση αναλύεται σε έναν συνδυασμό των likes, των σχολίων, του χρόνου παρακολούθησης ενός βίντεο και αν έγινε αναπαραγωγή ενός βίντεο.
Ακόμα, ο αλγόριθμος δίνει προτεραιότητα στην ποικιλομορφία του περιεχομένου, ώστε να μην κατακλύζει τους χρήστες του με το ίδιο θέμα. Χαρακτηριστικά, στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται: «Αν σε έναν χρήστη αρέσει ένας συγκεκριμένος τύπος βίντεο, αλλά η εφαρμογή συνεχίζει να του δείχνει τον ίδιο τύπο, θα βαρεθεί γρήγορα και θα κλείσει την εφαρμογή».
Έτσι, για να αποφευχθεί αυτό, η πλατφόρμα μπορεί να καταφύγει σε «αναγκαστική πρόταση», εμφανίζοντας ένα διαφορετικό θέμα.
Το logo της Apple - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Apple: Ξεκινά αγωγή κατά του ισραηλινού ομίλου NSO για την παρακολούθηση του Πήγασου
Το έγγραφο αναφέρει, επίσης, ανοιχτά τον «απώτερο στόχο» της εταιρείας που είναι να προσθέτει καθημερινά ενεργούς χρήστες . Για να γίνει αυτό, το TikTok βελτιστοποιεί το περιεχόμενο που κάνει τους χρήστες να επιστρέφουν και να το κάνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Μάλιστα, στο έγγραφο σημειώνεται: «(Ο αλγόριθμος) επέλεξε να βελτιστοποιήσει δύο στενά συνδεδεμένες μετρήσεις στη "ροή" των βίντεο που προσφέρει "διατήρηση", δηλαδή αν ένας χρήστης επιστρέψει στην πλατφόρμα και ο "χρόνος που επένδυσε" σε αυτήν».
Το TikTok δεν ξεχνά τους δημιουργούς του περιεχομένου της πλατφόρμας, καθώς το έγγραφο υποδεικνύει ότι η «δημιουργία εσόδων από τον δημιουργό» είναι ένας άλλος στόχος της εταιρείας, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πλατφόρμα μπορεί να ευνοήσει τα βίντεο εάν είναι και προσοδοφόρα, όχι μόνο διασκεδαστικά.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала