Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Υψηλή χοληστερόλη: Το σημάδι στο χέρι που τη μαρτυρά

CC0 / / Αίμα
Αίμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.12.2021
Βρείτε μας
Ένα σημάδι στο χέρι ίσως δείχνει την υψηλή χοληστερόλη, σύμφωνα με γιατρό, μεταξύ άλλων πιθανών ενδείξεων.
Η υψηλή χοληστερόλη δεν τείνει να προκαλεί συμπτώματα, και μπορείτε να μάθετε εάν την έχετε από μια εξέταση αίματος. Παρ' όλα αυτά, λίγη χοληστερόλη είναι απαραίτητη για την ευεξία του οργανισμού, αν και υπάρχουν ορισμένες μορφές της που θεωρούνται επιβλαβείς.
Επισημαίνεται ότι η υψηλή χοληστερόλη προκαλείται συχνά από την κατανάλωση λιπαρών τροφών ή το υπερβολικό βάρος. Εμφανίζεται, μάλιστα, όταν έχετε υπερβολική ποσότητα μιας λιπαρής ουσίας, που ονομάζεται έτσι, στο αίμα σας. Ευτυχώς, πολλοί άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη τους τρώγοντας υγιεινά και κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής τους. Στη σπάνια περίπτωση που προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων, μπορεί να παρατηρήσετε ένα σημάδι στο πίσω μέρος του χεριού σας.
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.12.2021
Διαβήτης: Ο φυσικός χυμός που βοηθά στον έλεγχο του ζαχάρου σε μόλις 45 λεπτά

Ποιο σημάδι στο χέρι δείχνει την υψηλή χοληστερόλη

Η γιατρός Τζες Μπρέιντ, ειδικευμένη γιατρός, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», σημείωσε ότι αν και η υψηλή χοληστερόλη σπάνια προκαλεί συμπτώματα ή σημάδια, εκτός και αν είναι σοβαρή, υπάρχουν ορισμένα σημάδια.
Έτσι, η πρώτη φορά που πολλοί άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι έχουν υψηλή χοληστερόλη είναι σε μια συνηθισμένη εξέταση αίματος, αλλά για μερικούς ανθρώπους μπορεί να εμφανιστεί ξανθέλασμα. Έτσι ονομάζονται οι λιπώδεις εναποθέσεις γύρω από τα μάτια σας, δηλαδή τα κιτρινωπά εξογκώματα. Μπορούν, επίσης, να εμφανιστούν «στους τένοντες σας, συχνά στο πίσω μέρος του χεριού σας».
Ανθρώπινος εγκέφαλος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.12.2021
Εγκεφαλικό: Μελέτη δείχνει τον παράγοντα που σχετίζεται με 66% αυξημένο κίνδυνο
Ακόμα, κατά τη γιατρό, μπορεί να εντοπίσετε «μια γκρίζα γραμμή να "τρέχει" στην ίριδα του ματιού σας», αν και αυτά τα σημάδια μπορεί να μην υπάρχουν πάντα. Το οικογενειακό ιστορικό υψηλής χοληστερόλης, καρδιακών προσβολών ή εγκεφαλικών, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ πάνω από τη συνιστώμενη ποσότητα, η διατροφή με πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, το υπερβολικό βάρος, το αυξημένο ή οριακά αυξημένο σάκχαρο στο αίμα «είναι οι καλύτεροι λόγοι να ελέγξετε τη χοληστερόλη σας, καθώς αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες κινδύνου».
Η Τζες Μπρέιντ σημείωσε: «Υπάρχουν, επίσης, πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τη χοληστερόλη σας, εάν αυτή αυξηθεί, συνεργαζόμενοι με τον γιατρό σας και εάν χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή. Η ανάλυση του τεστ χοληστερόλης σας και οι αναλογίες των διαφορετικών τύπων χοληστερόλης μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο σημαντικοί προγνωστικοί παράγοντες για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο από την ίδια τη συνολική χοληστερόλη και το σάκχαρό σας. Ακόμα, οι δείκτες φλεγμονής είναι εξαιρετικά σημαντικοί».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала