Αυτό είναι το πρωινό που «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση έως και εφτά μονάδες

CC0 / / Γιαούρτι
Γιαούρτι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.12.2021
Οι επιστήμονες από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση του γιαουρτιού βοηθά τους ανθρώπους με υπέρταση στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε ανθρώπους που υποφέρουν από υπέρταση, ανακάλυψαν οι επιστήμονες. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο περιοδικό «International Dairy Journal».
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, μαζί με τους συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο του Μέιν, μελέτησαν τη σχέση μεταξύ του γιαουρτιού στη διατροφή, της αρτηριακής πίεσης και των παραγόντων κινδύνου ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων.
Χρησιμοποίησαν στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 915 ενήλικους που συμμετείχαν στη μελέτη Maine-Syracuse Longitudinal Study, η οποία διεξάγεται στις Συρακούσες των ΗΠΑ από το 1974 με θέματα σχετικά με τις παθήσεις της καρδιάς, των αιμοφόρων αγγείων και κυρίως την υπέρταση.
Οι συντάκτες της μελέτης συνέκριναν το περιεχόμενο της διατροφής των εθελοντών με τα αποτελέσματα των ιατρικών τους εξετάσεων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ακόμη και αν οι άνθρωποι με υψηλή αρτηριακή πίεση καταναλώνουν γιαούρτι που και που, μπορεί να νιώθουν καλύτερα.
Η πίεση των ανθρώπων που το κατανάλωσαν τακτικά όμως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ήταν σχεδόν επτά μονάδες χαμηλότερη από εκείνων που δεν το έτρωγαν καθόλου.
Μέτρηση πίεσης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.12.2021
Υψηλή αρτηριακή πίεση: Ποιο θαυματουργό ρόφημα βοηθά να πέσει γρήγορα
«Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ειδικά το γιαούρτι, έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Αυτό συμβαίνει επειδή τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν αρκετές μικροθρεπτικές ουσίες όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, που συμμετέχουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης» εξήγησε η γιατρός Αλεξάνδρα Ουέιντ.
Αυτό το προϊόν περιέχει βακτήρια που διευκολύνει την παραγωγή πρωτεϊνών, οι οποίες με τη σειρά τους βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση, πρόσθεσε η ειδικός.
Επιπλέον, οι επιστήμονες παρακολούθησαν τα επίπεδα χοληστερόλης, λιποπρωτεϊνών υψηλής και χαμηλής πυκνότητας, γλυκόζης, τριγλυκεριδίων και ομοκυστεΐνης πλάσματος των συμμετεχόντων.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала