Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Η Κίνα ανέπτυξε υπερ-κινητήρα σε σχέδιο που η NASA παράτησε πριν 20 χρόνια

© Φωτογραφία : DARPATο πρόγραμμα Boeing Manta X-47C, που είχε σκοπό να δοκιμάσει την εφεύρεση του Τανγκ, ακυρώθηκε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές του 2000, λόγω τεχνικών περιπλοκών και του υψηλού κόστους
Tο πρόγραμμα Boeing Manta X-47C, που είχε σκοπό να δοκιμάσει την εφεύρεση του Τανγκ, ακυρώθηκε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές του 2000, λόγω τεχνικών περιπλοκών και του υψηλού κόστους - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.12.2021
Βρείτε μας
Η ιδέα του τότε αρχιμηχανικού του υπερηχητικού προγράμματος των Ηνωμένων Πολιτειών τράβηξε την προσοχή των Κινέζων επιστημόνων, γιατί θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη αεροσκαφών και κινητήρων αυτού του τύπου.
Μια ομάδα ερευνητών από Τμήμα Αεροναυτικής και Αστροναυτικής του Πανεπιστημίου Nanjing ανέπτυξαν και έκαναν δοκιμές σε έναν κινητήρα υπερηχητικού αεροσκάφους, βασισμένοι σε ένα σχέδιο δυο δεκαετιών πριν, του Μινγκ Χαν Τανγκ, τότε επικεφαλής μηχανικού του υπερηχητικού προγράμματος της NASA.
Σε αντίθεση με οποιοδήποτε υπερηχητικό αεροσκάφος που ο κινητήρας βρίσκεται στο πίσω μέρος, η προώθηση του X-plane –αναπτύχθηκε στα τέλη του 1990 από τον Τανγκ– βασίζεται σε δύο ξεχωριστές μηχανές στις πλευρές του αεροσκάφους.
Οι δύο κινητήρες θα μπορούν να λειτουργούν σε χαμηλές ταχύτητες και να μπαίνουν σε κατάστασης υψηλής ταχύτητας, όταν το αεροσκάφος θα επιταχύνει σε πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου ή ακόμα περισσότερο.
Οι αεροδυναμικές των μηχανών ήταν επίσης πολύ εξελιγμένες, ώστε απομένει ακόμα να διευκρινιστούν μερικά βασικά σημεία.
Έτοιμο προς ολοκλήρωση το τρίτο αεροπλανοφόρο της Κίνας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.11.2021
Δορυφορικές εικόνες: Σχεδόν έτοιμο και το 3ο αεροπλανοφόρο της Κίνας
Για παράδειγμα, δεν είναι γνωστό ακόμα εάν οι μηχανές θα μπορούσαν να εκκινήσουν, αφού μπουν σε υπερηχητική ταχύτητα.
Στο τέλος, το πρόγραμμα Boeing Manta X-47C που είχε σκοπό να δοκιμάσει την εφεύρεση του Τανγκ ακυρώθηκε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές του 2000, λόγω τεχνικών περιπλοκών και του υψηλού κόστους.
Ωστόσο, η ιδέα του αρχιμηχανικού τράβηξε την προσοχή των Κινέζων επιστημόνων, γιατί σύμφωνα με τους ίδιους, θα μπορούσε να συνεισφέρει στην ανάπτυξη υπερηχητικών αεροσκαφών και κινητήρων.
Το 2011, το σχέδιο έπαψε να είναι απόρρητο, επιτρέποντας έτσι στους ερευνητές του Πανεπιστημίου Nanjing να φτιάξουν ένα πρωτότυπο βασισμένο στην ιδέα του Τανγκ και να το θέσουν σε δοκιμές σε αεροσήραγγα.
Έτσι, οι επιστήμονες από την Κίνα, με επικεφαλής τον Ταν Χουιτζούν που έχει πάρει το πρώτο κρατικό βραβείο για τη συνεισφορά του στο κινεζικό υπερηχητικό πρόγραμμα, διαπίστωσαν ότι οι μηχανές μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες, όπως και είχε προβλέψει ο σχεδιαστής τους.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала