Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Άνετη νίκη Ανδρουλάκη με μεγάλη διαφορά - Δέχθηκε συγχαρητήρια από Παπανδρέου

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCΝίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.12.2021
Σαρωτική νίκη Ανδρουλάκη στις εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Δέχθηκε ήδη συγχαρητήρια από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ευρεία νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν τα αποτελέσματα καταμέτρησης των ψήφων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.
Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 68% -με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 90%- και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς τη Χαριλάου Τρικούπη. Ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται δεύτερος με 32%.
Με δεδομένα αυτά τα αποτελέσματα, η εκλογή του κ. Ανδρουλάκη πρέπει να θεωρείται σίγουρη.
Υπενθυμίζεται πως οι κάλπες έκλεισαν στις 19:30, έπειτα από παράταση που δόθηκε σε όλα τα εκλογικά τμήματα, με τους ψηφοφόρους να ξεπερνούν τις 200.000.
Συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 206.196 άτομα: Στην Ελλάδα 204.662 και στο εξωτερικό 1.534.

Συγχαρητήρια Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως έχει επικοινωνήσει ήδη με τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Παπανδρέου τον κάλεσε και, μεταξύ άλλων, του μετέφερε τα συγχαρητήριά του.
Γιώργος Παπανδρέου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.12.2021
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το πρώτο μήνυμα Παπανδρέου μετά την ήττα - «Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα»
Ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε και σε δήλωση, τονίζοντας πως «όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών».

Συγχαρητήρια και από Κυριάκο Μητσοτάκη

Και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.12.2021
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τηλεφώνημα Κυριάκου Μητσοτάκη στον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη

Τα συγχαρητήρια Λοβέρδου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε επίσης με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του.
«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Λοβέρδου.

Το Λονδίνο ψήφισε Νίκο Ανδρουλάκη

Στο ένα και μοναδικό εκλογικό τμήμα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στη Βρετανία, που ήταν στο Λονδίνο, ψήφισαν συνολικά 121 άτομα.
Έλαβαν κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 76, Γιώργος Παπανδρέου 44, ενώ υπήρξε και ένα λευκό, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Α' γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ είχαν ψηφίσει 224 ψηφοφόροι. Δηλαδή 46% περισσότεροι από τη σημερινή διαδικασία.

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 7 Φεβρουαρίου του 1979.
Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο πρόγραμμα «Νέα Υλικά και Περιβάλλον».
Επίσης, είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός και στον τουριστικό τομέα, ενώ έχει διδάξει στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Η πολιτική του πορεία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στις 14 Μαρτίου του 2013 εκλέχτηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, λαμβάνοντας 109 ψήφους σε σύνολο 168.
Τον επόμενο χρόνο, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη και εξελέγη δεύτερος με 113.719 σταυρούς.
Από τότε, συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στην πρώτη του θητεία, συμμετείχε στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Παράλληλα, υπήρξε αναπληρωτής στις επιτροπές Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ασφάλειας και Άμυνας και στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ε.Ε.-Λατινικής Αμερικής.
Το 2016, μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία, ως πλήρες μέλος.
Επίσης, κατά την πρώτη του θητεία ήταν εισηγητής για την αναβάθμιση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, γνωστού ως rescEU, εκ μέρους των Σοσιαλιστών, ενώ, επιπλέον, ορίστηκε και εισηγητής για τον φάκελο ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο.
Το 2017 –και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο– έθεσε υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, όπου οι πολίτες που συμμετείχαν στον 1ο και τον 2ο γύρο, του έδωσαν 51.736 και 66.483 ψήφους αντίστοιχα.
Νίκος Ανδρουλάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.12.2021
Νίκος Ανδρουλάκης: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ - Η πορεία του στην πολιτική
Δύο χρόνια μετά, τον Μάιο του 2019, επανεξελέγη Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνοντας 180.822 ψήφους.
Στη νέα του θητεία ανέλαβε Αντιπρόεδρος στις επιτροπές Ασφάλειας & Άμυνας, καθώς και στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ε.Ε.-Λατινικής Αμερικής. Παράλληλα, συμμετείχε ως βασικό μέλος στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου & στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ, ενώ ως αναπληρωτής συμμετέχει στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Επιτροπή Αλιείας και στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Κοινή Αγορά του Νότου (Mercosur).
Τέλος, τον Ιούλιο του 2021, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του στις εκλογές ανάδειξης ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала