Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ο παράγοντας που θα κρίνει την επέκτασή του - Το σενάριο για τέταρτη δόση

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOCΕμβολιασμός πολιτών στη Θεσσαλονίκη
Εμβολιασμός πολιτών στη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.12.2021
Ο πνευμονολόγος και καθηγητής Ιατρικής, επισημαίνει ότι εφόσον η αποτύπωση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αλλάξει τα δεδομένα στον υγειονομικό χάρτη, τότε είναι ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασής του. Τι ανέφερε για την τέταρτη δόση του εμβολίου.
Ο Στέλιος Λουκίδης χαρακτηρίζει «απόλυτα σωστή» την απόφαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών ενώ αφήνει ανοικτό ένα ενδεχόμενο επέκτασής του «εφόσον το αποτύπωμα της υποχρεωτικότητας αλλάξει τα δεδομένα στον υγειονομικό χάρτη».
Μιλώντας στο MEGA, ο πνευμονολόγος και καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, τόνισε ότι είναι νωρίς για το αποτύπωμα της μετάλλαξης Όμικρον.
«Θέλουμε να δούμε αρκετό αριθμό ατόμων που νόσησαν και πόσο σοβαρά νόσησαν, τι γίνεται στις διάφορες ηλικιακές ομάδες και στους ανθρώπους με χρόνια νοσήματα για να έχουμε εικόνα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:
«Το επόμενο 10ήμερο-15ήμερο θα έχουμε περισσότερα στοιχεία. Υπάρχει σωστή μεθοδολογία στην Νότια Αφρική όπου εμφανίστηκε. Τα αρχικά στοιχεία από τη Μεγάλη Βρετανία δείχνουν ότι υπάρχει αρκετή μεταδοτικότητα, αλλά δεν ξέρουμε αν υπάρχει μεγάλη βαρύτητα που είναι το σημαντικό».

Επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Ο καθηγητής επισήμανε ότι χρειάζεται μία συναίνεση της κοινωνίας για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ενώ χαρακτήρισε «πολύ σωστή απόφαση», το μέτρο για τους πολίτες άνω των 60 ετών (σ.σ. του υποχρεωτικού εμβολιασμού).
«Είναι η ομάδα που οδηγεί σε μεγάλο βαθμό στις νοσηλείες και στις νοσηλείες ΜΕΘ. Πρέπει να αποτυπώσουμε πόσο η υποχρεωτικότητα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον υγειονομικό χάρτη. Αν υπάρχει σημαντική διαφορά, που πιστεύω ότι θα υπάρξει, τότε μπορούμε να πάμε σε περισσότερα πράγματα», είπε χαρακτηρισικά αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας και σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες.

Τέταρτη δόση και μονοκλωνικά

Ο κ. Λουκίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας τέταρτης δόσης του εμβολίου.
Όπως ανέφερε, αυτό θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας και το «πώς αυτή θα εμφανιστεί το επόμενο τρίμηνο-εξάμηνο».
Έλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.12.2021
Ελλάδα
Η απόφαση των νέων μέτρων: Τι αλλάζει με το πιστοποιητικό νόσησης για κλειστούς χώρους - Το ΦΕΚ
Αναφορικά με την θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, ο καθηγητής τόνισε ότι την έχουν λάβει περίπου 100 ασθενείς μέχρι σήμερα.
«Το σύστημα είναι πολύ γρήγορο στην έγκριση, είμαστε πολύ ευέλικτοι, έχουμε οριοθετήσει τις ενδείξεις που είναι απόλυτα συνυφασμένες με αυτές που υπάρχουν στο εξωτερικό», δήλωσε και συμπλήρωσε πως οι προϋποθέσεις προκειμένου να μπορεί κάποιος να ενταχθεί στη θεραπεία θα ανοίξουν.
«Αφορά ανθρώπους από όλο το φάσμα της κοινωνίας με ευρύ φάσμα ηλικιών, με υποκείμενα νοσήματα. Δεν υπάρχει διάκριση εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων», ανέφερε.
Επανέλαβε δε, ότι η θεραπεία πρέπει να χορηγηθεί εντός 4 - 5 ημερών από τη νόσηση.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала