Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πιστοποιητικό νόσησης: Μειώνεται στους 3 μήνες η ισχύς για πτήσεις εσωτερικού

CC0 / Pixabay / Αεροπλάνο
Αεροπλάνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.12.2021
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε την αλλαγή στη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης και για τις πτήσεις εσωτερικού.
Αλλαγή στη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού/βεβαίωσης νόσησης και για τις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη νέα notam για τις πτήσεις εσωτερικού, μειώνεται στους τρεις μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού/βεβαίωσης νόσησης, από έξι που ίσχυε μέχρι πρότινος.
Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι για όλα τα αεροπορικά ταξίδια εντός Ελλάδας οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο εκδίδεται 30 ημέρες μετά την πρώτη θετική διάγνωση με κορονοϊό. Η βεβαίωση θα ισχύει για 90 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο.
Αεροδρόμιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.07.2021
Ελλάδα
Νέα notam για τα αεροπορικά ταξίδια: Επισκέπτες από περισσότερες χώρες θα μπαίνουν στην Ελλάδα
Σημειώνεται ότι για τα πιστοποιητικά που εκδόθηκαν από τις 15/7/2021 έως και τις 31/10/2021 η αεροπορική οδηγία προβλέπει ότι παραμένουν σε ισχύ.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι επιβάτες προς όλους τους προορισμούς της χώρας μπορούν να ταξιδέψουν, επίσης, με πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους), είτε με μοριακό έλεγχο (PCR τεστ) εντός 72 ωρών πριν την πτήση είτε με rapid τεστ εντός 48 ωρών πριν την πτήση.
Για τους ανηλίκους 4-17 ετών, προβλέπεται η μετακίνησή τους με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που παρέχεται δωρεάν και πραγματοποιείται εντός 24 ωρών πριν την πτήση.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала