Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ανησυχία για επικίνδυνη υπερ-μετάλλαξη από συνδυασμό Όμικρον και Δέλτα

CC0 / / Όμικρον
Όμικρον - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.12.2021
Ο υψηλός αριθμός περιστατικών της Δέλτα και της Όμικρον αυξάνει την πιθανότητα ενός συνδυασμού των δύο, σε μια πιο επικίνδυνη υπερ-μετάλλαξη. Ωστόσο, κάτι τέτοιο απαιτεί εξαιρετικά συγκεκριμένες συνθήκες.
Μια νέα υπερ-μετάλλαξη θα μπορούσε να δημιουργηθεί σε περίπτωση που η Όμικρον και η Δέλτα μολύνουν κάποιο άτομο την ίδια στιγμή, προειδοποίησε ο Πολ Μπάρτον, ανώτατο ιατρικό στέλεχος στη Moderna.
Οι μολύνσεις της COVID-19 συνήθως σχετίζονται με μία μετάλλαξη, ωστόσο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις δύο μεταλλάξεις μπορούν να προσβάλουν ταυτόχρονα, εξήγησε σύμφωνα με την Daily Mail.
Στην περίπτωση, μάλιστα, που αυτές οι δύο μολύνουν την ίδια ώρα το ίδιο κύτταρο, μπορεί να καταφέρουν μετάλλαξη γονιδίων, δημιουργώντας μια νέα εκδοχή του ιού.
Ο Πολ Μπάρτον προειδοποίησε πως ο υψηλός αριθμός περιστατικών της Δέλτα και της Όμικρον αυξάνει την πιθανότητα ενός τέτοιου συνδυασμού.
Εμβόλιο Pfizer - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.12.2021
Κόσμος
Pfizer: Το χάπι για τον κορονοϊό προστατεύει από σοβαρή νόσηση και μετάλλαξη Όμικρον
Όπως είπε σε Βρετανούς υπουργούς, ενώπιον της Επιτροπής Επιστήμης και Τεχνολογίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι σίγουρα «πιθανό» να μεταλλαχθούν τα γονίδια και να πυροδοτήσουν μία ακόμα πιο επικίνδυνη μετάλλαξη.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ερευνητές έχουν προειδοποιήσει πως τέτοιου είδους συνδυασμοί είναι δυνατό να συμβούν, αλλά απαιτούν πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και τη σύμπτωση ανεξέλεγκτων παραγόντων.
Γενικά, έχουν καταγραφεί μόλις τρεις μεταλλάξεις του κορονοϊού, που δημιουργήθηκαν με τέτοιο τρόπο.
Σημειώνεται ότι το διάστημα κατά το οποίο η μετάλλαξη Δέλτα υπερνικούσε την Άλφα, δεν πυροδοτήθηκε νέα μετάλλαξη.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала