Καρκίνος: Το «υγιεινό» τρόφιμο που διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου

CC0 / / Καρκινικά κύτταρα
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.12.2021
Ένα τρόφιμο που θεωρείται «υγιεινό», αν καταναλώνεται συχνά, μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη.
Η ασθένεια του καρκίνου συνεχίζει να μαστίζει τον πλανήτη και οι ερευνητές εντείνουν τις προσπάθειες για τη βελτίωση των προληπτικών μέτρων. Ορισμένα τρόφιμα χαρακτηρίζονται για τα προστατευτικά τους αποτελέσματα, τη στιγμή που άλλα φαινομενικά «υγιεινά» τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν τη νόσο.
Επισημαίνεται ότι η προσεκτική πρόσληψη τροφής είναι πρωταρχικής σημασίας τόσο για υγιή άτομα όσο και για ασθενείς με καρκίνο, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που τρώμε, μπορεί να αλλάξει σημαντικά τον κίνδυνο και την εξέλιξη της νόσου.
Θεματοφύλακες του Συντάγματος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.12.2021
Ελλάδα
«Θεματοφύλακες Συντάγματος»: Η μαρτυρία που τους «καίει», τα όνειρα εξουσίας και οι δεκάδες μηνύσεις
Μάλιστα, σε ορισμένες προηγούμενες δημοσιεύσεις, ένα τρόφιμο που καταναλώνεται ευρέως σε όλο τον κόσμο έχει βρεθεί ότι διπλασιάζει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Ποιο υγιεινό τρόφιμο διπλασιάζει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη

Ο σολομός ως πηγή τροφής κρίνεται ιδιαίτερα ωφέλιμος για την υγεία επειδή διαθέτει ένα εξαιρετικό ωμέγα-3 λιπαρό οξύ. Αυτό ισχύει τόσο για τον αλιευμένο σολομό όσο και για τον σολομό που εκτρέφεται. Ωστόσο, ενώ το ένα ψάρι πιάνεται στα ανοιχτά νερά, το άλλο εκτρέφεται σε περιορισμένους χώρους, κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία.
Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2004 και την επικαλείται σχετική δημοσίευση της «Express», διαπίστωσε ότι τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB) στον σολομό που εκτρέφονται σε φάρμα ήταν περίπου οκτώ φορές υψηλότερα από τις συγκεντρώσεις στον άγριο σολομό.
Ειδικότερα, το πολυχλωριωμένο διφαινύλιο (PCB) είναι τεχνητές χλωριωμένες βιομηχανικές χημικές ουσίες και έχουν απαγορευτεί για εμπορική χρήση εδώ και δεκαετίες, αλλά ίχνη μπορούν να βρεθούν ακόμα στο περιβάλλον και η έκθεση σε αυτά, σήμερα, γίνεται κυρίως μέσω της διατροφής.
Γιατρός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.12.2021
Υψηλή χοληστερίνη: Το πρόσωπο «αποκαλύπτει» τον κίνδυνο
Οι επιστήμονες προειδοποίησαν, αρχικά, ότι η τακτική κατανάλωση σολομού εκτροφής θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου μετά την ανακάλυψη πολλαπλών περιπτώσεων μόλυνσης.
Εν συνεχεία, κατά τους επιστήμονες, «η ανάλυση κινδύνου δείχνει ότι η κατανάλωση σολομού Ατλαντικού εκτροφής μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία που μειώνουν τις ευεργετικές επιπτώσεις της κατανάλωσης ψαριών».
Γλώσσα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.12.2021
Καρδιά: Πώς ακόμα και η γλώσσα μπορεί να μας προειδοποιήσει για κάποια πάθηση
Πάντως, οι ίδιοι προειδοποίησαν ότι η κατανάλωση σολομού εκτροφής περισσότερο από μία φορά τον μήνα θα μπορούσε να είναι αρκετή για να αυξήσει τον κίνδυνο της νόσου.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала