Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Τούντας: Πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

© Sputnik / Nensi Sisel / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΚορονοϊός στη Γερμανία - Βερολίνο
Κορονοϊός στη Γερμανία - Βερολίνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.12.2021
Την ανάγκη επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον πολύ δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, υπογράμμισε ο καθηγητής Γιάννης Τούντας.
Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Alpha μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας ο Γιάννης Τούντας, καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Όπως ανέφερε ο καθηγητής, είναι πολύ πιθανό ένα πέμπτο κύμα της πανδημίας λόγω της ύπαρξης τριών επιβαρυντικών παραγόντων. Ο πρώτος είναι η αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον, ο χειμώνας «που όπως ξέρουμε πάντα επιβαρύνει τις επιδημίες», αλλά και η αυξημένη κινητικότητα των Χριστουγέννων, που θα τροφοδοτήσει το υφιστάμενο επιδημικό κύμα με νέες διαδόσεις του κορονοϊού.
Σύμφωνα με τον κ. Τούντα, οι επόμενοι τρεις μήνες είναι δύσκολοι, όπως, βέβαια, και οι ακριβείς και αξιόπιστες προβλέψεις, καθώς υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά.
Κορονοϊός στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.12.2021
Ελλάδα
Προειδοποίηση Τσακρή για νέο κύμα της πανδημίας στη σκιά της Όμικρον - «Να είμαστε έτοιμοι»
Κάποια απ' αυτά είναι εάν αυτοί που θα μολυνθούν από την παραλλαγή Όμικρον θα νοσήσουν ελαφρύτερα, όπως φαίνεται από κάποιες πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις, αλλά και πόσο αποτελεσματικά είναι τα υφιστάμενα εμβόλια.

«Μπροστά μας έχουμε πραγματικά έναν δύσκολο χειμώνα, που σημαίνει ότι δεν αρκούν τα υφιστάμενα μέτρα. Νομίζω ότι η πολιτεία πρέπει να σχεδιάσει επιπλέον μέτρα, για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε από αυτόν τον κίνδυνο το επόμενο διάστημα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τούντας.

Εξήγησε, μάλιστα, πως εδώ και καιρό υποστηρίζει την ανάγκη επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού, λέγοντας ότι είναι το πιο ουσιαστικό και δραστικό μέτρο για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο πολύ υψηλό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού που απαιτείται πλέον.
«Παλιότερα λέγαμε αν φτάσουμε στο 70% του γενικού πληθυσμού θα είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν αρκεί, όμως, πρέπει να ξεπεράσουμε το 80% της εμβολιαστικής κάλυψης και τώρα είμαστε μόλις στο 65%» ανέφερε ο καθηγητής.
Ο ίδιος πιστεύει, ακόμα, πως είναι πολύ σημαντικό το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών ηλικίας 5-11 ετών.
Σημειώνει, ωστόσο, ότι, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα, δυστυχώς 1 στους 3 γονείς αρνείται και 1 στους 3 είναι ανήσυχος για να εμβολιάσει το παιδί. Πρέπει, λοιπόν, να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια ενημέρωσης προς τους γονείς ότι αυτό το εμβόλιο είναι απαραίτητο και σώζει ζωές.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала