Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Bloomberg: Μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αντίθετες σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCΗ σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.12.2021
Η Γαλλία και η Γερμανία προτιμούν να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Οι δύο χώρες αντιτίθενται στην επιβολή νέων κυρώσεων ενάντια στη χώρα.
Μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υποστηρίζουν την ιδέα της επιβολής νέων κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία για πιθανή κλιμάκωση των εντάσεων στο θέμα της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Όπως μεταδίδει το μέσο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία προτιμούν να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία πριν δημοσιοποιήσουν λίστα κυρώσεων.

Για διεύθυνση κυρώσεων μιλά η Φον ντερ Λάιεν

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, πως το ευρωπαϊκό μπλοκ είναι έτοιμο να διευρύνει τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία σε συνεργασία με εταίρους του, σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.
Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.12.2021
Κόσμος
Ευρωπαϊκή Ένωση: Κυρώσεις σε ρωσικά νομικά πρόσωπα και ιδιώτες για συνεργασία με τη Wagner Group
«Επιπλέον επιθετικές ενέργειες ενάντια στην Ουκρανία θα έχουν τεράστιο κόστος για τη Ρωσία», δήλωσε η πρόεδρος.
«Τον Ιούνιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας ανέθεσε να σκεφτούμε κάποιες εναλλακτικές και από τότε εργαζόμαστε πάνω σε αυτό σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους. Είμαστε προετοιμασμένοι», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.
«Υφίσταται ήδη σε ισχύ ένα ολόκληρο πακέτο οικονομικών κυρώσεων που στοχεύουν στον οικονομικό τομέα, τον τομέα της ενέργειας και την άμυνα. Η απάντησή μας σε οποιαδήποτε επιπλέον επιθετικότητα μπορεί να πάρει τη μορφή ενίσχυσης και διεύρυνσης των υπάρχοντων κυρώσεων και, φυσικά, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε επιπρόσθετα άνευ προηγουμένου μέτρα», επισήμανε.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала