Υγεία του συκωτιού: Το συνηθισμένο οικιακό προϊόν που όταν χρησιμοποιείται λάθος καταστρέφει το ήπαρ

CC0 / / Ντουλάπια σε κουζίνα
Ντουλάπια σε κουζίνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.12.2021
Οι ερευνητές από την κλινική Mayo στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκαλύπτουν καθημερινές συνήθειες που μπορούν να βλάψουν το συκώτι.
Απλές καθημερινές συνήθειες μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς βλάπτουν ένα από τα πιο σημαντικά ανθρώπινα όργανα, το συκώτι, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα «Eat This, Not That!»
Οι ερευνητές από την κλινική Mayo στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα στον κόσμο, περιέγραψαν καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν το συκώτι.
Η πρώτη στη λίστα είναι η κατάχρηση αλκοόλ. Τα αλκοολούχα ποτά καταστρέφουν το συκώτι, προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες, όπως σχηματισμό ουλώδους ιστού (ίνωση) και εκδήλωση φλεγμονής, γνωστής ως κίρρωση.
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.12.2021
Διαβήτης: Πώς θα καταλάβετε χωρίς εξετάσεις εάν έχετε σάκχαρο – Τα τρία σημάδια
Επίσης, το ήπαρ μπορεί να υποστεί σοβαρές βλάβες από χημικές ουσίες που εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της αναπνοής, λόγω ακατάλληλης χρήσης διαφόρων αερολυμάτων.
«Να είστε προσεκτικοί με τα σπρέι αεροζόλ. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα σε καλά αεριζόμενο χώρο και να φοράτε μάσκα όταν ψεκάζετε εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα, χρώματα και άλλα τοξικά χημικά. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή» προειδοποιούν οι ειδικοί.
Διατροφή - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.11.2021
Συκώτι: Ποια διατροφική συνήθεια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα

Πώς θα διατηρήσουμε την υγεία του συκωτιού

Οι γιατροί συνιστούν μέτρια σωματική δραστηριότητα ή μισή ώρα ασκήσεων καθημερινά για τη διατήρηση της καλής υγείας στο όργανο-«φίλτρο».
Επιπλέον, οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι πρέπει να πλένουμε σχολαστικά τα φρούτα και τα λαχανικά, για να αποφευχθεί η κατάποση φυτοφαρμάκων, και να πραγματοποιούμε εξετάσεις για ηπατίτιδα C μία φορά τον χρόνο προκειμένου να ξεκινήσουμε έγκαιρα τη θεραπεία σε περίπτωση ασθένειας.
Επίσης, πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα προφύλαξης σε κέντρα αισθητικής και τατουάζ.
Το υγιές συκώτι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή και για να υποστηρίξουμε την υγεία του συνιστάται να αποφεύγουμε λιπαρά, τηγανητά και αλμυρά τρόφιμα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала