Πρώην CEO MacDonald's: Απολύθηκε για σεξ με υπαλλήλους και γύρισε μπόνους 109 εκατ. ευρώ

CC BY-SA 2.0 / Luca Mascaro / Ronald McDonald JapanO Ronald McDonald στην Ιαπωνία
O Ronald McDonald στην Ιαπωνία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.12.2021
Ο πρώην CEO της αλυσίδας εστιατορίων McDonald’s είχε απολυθεί γιατί είχε κάνει σεξ με υπαλλήλους, αλλά είχε πάρει «αποζημίωση απόλυσης» περίπου 105 εκατ. δολαρίων.
Ο Στιβ Ίστερμπρουκ, πρώην CEO της αλυσίδας εστιατορίων φαστ φουντ McDonald’s, απολύθηκε το 2019 για πειθαρχικούς λόγους. Κατηγορήθηκε ότι είχε κάνει σεξ με υφιστάμενές του.
Τότε είχε λάβει αποζημίωση απόλυσης σε μετρητά και μετοχές της εταιρείας που έφτανε συνολικά τα 105 εκατ. δολάρια.
Πίσω στα 2019, το συμβούλιο των διευθυντών ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα που διαπίστωσε ότι ο Ίστερμπρουκ είχε συναινετική σχέση με μια υπάλληλο και είχε πει ψέματα στην εσωτερική ασφάλεια για να πείσει ότι δεν ήταν αλήθεια.
Κοπέλα έχει μετατρέψει το σπίτι της σε ναό των McDonald's - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.05.2021
Το χαμπουργκερό-σπιτο: Γυναίκα έχει κάνει το σπίτι της "ναό" των McDonald's - Βίντεο
Ως αποτέλεσμα, ο CEO της McDonald’s απολύθηκε. Ωστόσο, έλαβε ως αποζημίωση 42 εκατ. δολάρια, αλλά κι ένα πακέτο μετοχών της εταιρείας, με τη σημερινή τιμής τους να φτάνει τα 63 εκατ. δολάρια.
Τον Αύγουστο του 2020, o πολυεθνικός κολοσσός του γρήγορου φαγητού υπέβαλε μήνυση εναντίον του Ίστερμπρουκ, καθώς είχε λάβει πληροφορίες και για άλλες απαράδεκτες συμπεριφορές από τον πρώην CEO.
Συγκεκριμένα, ο Ίστερμπρουκ αποκαλύφθηκε ότι είχε κάνει σεξ και με άλλες τρεις υφιστάμενές του.
Οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμβιβασμό και ο Ίστερμπρουκ όχι μόνο επέστρεψε το αποχαιρετιστήριο δώρο που είχε λάβει από την McDonald’s, αλλά απολογήθηκε και δημοσίως, σύμφωνα με το Reuters.
«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως CEO, σε αρκετές περιπτώσεις απέτυχα να κρατήσω ψηλά τις αρχές της McDonald’s και να εκπληρώσω κάποιες από τις υπευθυνότητές μου» δήλωσε ο Ίστερμπρουκ σε ανακοίνωσή του.
«Απολογούμαι στους πρώην συναδέλφους μου, το συμβούλιο των διευθυντών, τους εστιάτορες και τους προμηθευτές για όσα έκανα» ανέφερε ο πρώην CEO της McDonald’s.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала