Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Δώρο Χριστουγέννων: Η προθεσμία για την πληρωμή του - Πώς υπολογίζεται

CC0 / / Δώρο Χριστουγέννων
Δώρο Χριστουγέννων - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.12.2021
Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αναμένουν το δώρο Χριστουγέννων από τους εργοδότες τους μέχρι την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου.
Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.
Δικαιούχοι ολόκληρου του δώρου είναι οι μισθωτοί με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, οι οποίοι εργάστηκαν στην επιχείρηση του εργοδότη τους το χρονικό διάστημα από 1ης Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου.
Όσον αφορά τους εργαζομένους που βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, το δώρο θα είναι ουσιαστικά σε δύο τμήματα.
Το ένα μέρος θα το λάβει ο εργαζόμενος από το κράτος, ενώ το δεύτερο από τον εργοδότη και θα αφορά αυτό που δεν αντιστοιχεί στην περίοδο της αναστολής ή του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Πώς υπολογίζεται

Προκειμένου να υπολογιστεί το ποσό που δικαιούται ο εργαζόμενος, πρέπει να ληφθεί υπόψη αν αμείβεται με ημερομίσθιο ή με μισθό.
Οι εργαζόμενοι που δούλεψαν χωρίς διακοπή την περίοδο από 1η Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου, δικαιούνται ολόκληρο το δώρο. Αυτό ισοδυναμεί με έναν μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.
Όσο για εκείνους που η εργασιακή τους σχέση με τον εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα (από 1/5 έως και 31/12), αυτοί δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.
Συνταξιούχος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.12.2021
Ελλάδα
Συντάξεις Ιανουαρίου: Ανατροπή με την πληρωμή
Το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής: 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια, ανάλογα με το πώς αμείβονται, για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.
Οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19 ημερών δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

Δώρο του ΟΑΕΔ

Αναφορικά με το Δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ, έχει δοθεί στη δημοσιότητα το σχετικό χρονοδιάγραμμα για την προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Το δώρο Χριστουγέννων πιστώνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν χρειάζεται η προσέλευση σε κάποιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης. Η καταβολή του ξεκίνησε από την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала