Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κύπρος: Η Τουρκία να αναγνωρίσει την κυπριακή ΑΟΖ - Ωφέλιμο το αντάλλαγμα για τους Τουρκοκυπρίους

Νίκος Αναστασιάδης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.12.2021
Βρείτε μας
Συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στο Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων προσφέρει ο Νίκος Αναστασιάδης, ζητώντας ως αντάλλαγμα την αναγνώριση της κυπριακής ΑΟΖ από την πλευρά της Τουρκίας.
Τις εισηγήσεις του προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όσον αφορά στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα «αποκαθιστούν το κλίμα δυσπιστίας» ανάμεσα σε ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά.
Κατά την ομιλία του στην 38η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης ευχήθηκε η επόμενη χρονιά να δημιουργήσει τις «συνθήκες επανένωσης και απελευθέρωσης από το βάρος της κατοχής» που θα επιφέρουν την ειρήνη στην περιοχή.
Νίκος Αναστασιάδης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.10.2021
Κόσμος
Νίκος Αναστασιάδης: Θέσεις που στοχεύουν στη διχοτόμηση, δεν πρέπει να είναι επιλογή κανενός Κύπριου
Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο διάλογος για το Κυπριακό δεν μπορεί να ξαναρχίσει, τη στιγμή που η Τουρκία αξιώνει την αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας των κατεχομένων.
Ένα από τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία πρότεινε ο κ. Αναστασιάδης είναι η ανάθεση της διοίκησης ή της προστασίας του καθεστώτος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στα Ηνωμένα Έθνη.
Νίκος Αναστασιάδης στον ΟΗΕ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.09.2021
Κόσμος
Νίκος Αναστασιάδης: Ευχαριστούμε τη Ρωσία για τη στάση της στο Κυπριακό και τα Βαρώσια
Για αντάλλαγμα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προσφέρει αντίστοιχα τη διοίκηση του αεροδρομίου της Τύμπου στα Ηνωμένα Έθνη, με προϋποθέσεις:
Την τήρηση των διεθνών κανονισμών της ΙCAO,
την προστασία του FIR,
την επαναλειτουργία του λιμανιού της Αμμοχώστου με την εποπτεία της ΕΕ όσον αφορά τους δασμούς και τα τελωνεία,
τη δυνατότητα προσέγγισης των τουρκικών λιμανιών από τα κυπριακά πλοία.
Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις προτάσεις που μετουσιώνονται σε νομοθέτημα, όπως το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων, αλλά και τη δημιουργία ενός καταπιστευματικού λογαριασμού από τον οποίο θα μπορούν να αντλούν κεφάλαια και οι Τουρκοκύπριοι.
«Μια πρόταση για άνοιγμα καταπιστευματικού λογαριασμού και κατάθεση όταν και εφόσον υπάρξουν έσοδα κατά την αναλογία πληθυσμού, προς όφελος των Τουρκοκυπρίων και αν η Τουρκία αναγνωρίσει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και προ της λύσης του Κυπριακού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала